Ciutat

Cau un grup de narcotraficants que distribuïen cocaïna des de Sabadell

Van convertir Sabadell en el seu trampolí particular cap a un univers d’ostentació i criminalitat. Una important banda dedicada al narcotràfic va utilitzar la ciutat com a epicentre d’una xarxa de distribució de droga que, connectada amb el Marroc, Romania i Amèrica del Sud, proveïa diferents punts de la província de Barcelona. Després d’una investigació que va començar el 2019, la Policia Nacional ha requisat 4,5 quilos de cocaïna i ha escapçat la cúpula principal del grup criminal, amb set de les detencions principals entre la Creu Alta i el Parc del Nord.

Utilitzaven un Mercedes AMG GT i un Porsche Boxer per moure’s i havien arribat a adquirir un iot, se sospita que pagat amb diners blanquejats a través d’empreses i testaferros. En les nombroses intervencions de la Policia Nacional per la província de Barcelona, també s’han intervingut 111.000 euros en metàl·lic, béns bancaris per un valor de 200.0000 euros, armes i dos vehicles més amb un doble fons per amagar substàncies. “Portaven un nivell de vida bastant cridaner”, assenyalen fonts de la Policia Nacional.

Dos cotxes d’alta gamma comissats per la Policia Nacional en l’operació de desmantellament de l’ organització criminal / ACN

I no només cocaïna. Les sis fases dels dos anys d’investigació, els 24 registres per diferents ciutats barcelonines i el desmantellament d’una vintena de punts de venda han culminat amb el decomís de 6,433 d’haixix, 3,345 quilos de marihuana, 25 grams de MDMA, 117 grams de ketamina, 890 grams d’efedrina i més de quatre quilos de substàncies de tall, utilitzades per adulterar la droga.

Diners en metàl·lic i armes comissats per la Policia Nacional / ACN

El nucli fort, a Sabadell

“Era un grup criminal molt heterogeni amb el seu nucli fort a Sabadell”, asseguren fonts policials. Una de les detencions clau de l’operació va ser durant diversos registres al barri de la Creu Alta, d’un ciutadà marroquí i de la seva parella sentimental.

A Terrassa, juntament amb Sabadell la ciutat base del grup criminal, també s’ha detingut una de les persones més importants de la cúpula, de nacionalitat espanyola. Però la droga no anava a parar principalment a les capitals de la comarca, sinó que es distribuïa majoritàriament entre el Vallès Oriental i el Baix Llobregat.

Part de les substàncies estupefaents comissades per la Policia Nacional / ACN

La banda estava ramificada amb diversos petits grups interconnectats. A Barcelona, Rubí, Sant Quirze del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Martorell i Sant Feliu de Llobregat també es van registrar diferents immobles, que han desembocat en la detenció total de 26 persones, de les quals una desena són en presó preventiva. Se les acusa de delictes contra la salut pública, blanqueig de capitals i pertinència a organització criminal.

Comentaris
To Top