Ciutat

Salut vacuna 300 persones la primera vegada que instal·la un bus mòbil a Sabadell

Un total de 300 persones es van vacunar contra la Covid-19 aquest diumenge a Sabadell en un bus que el Banc de Sang i Teixits va habilitar per primera vegada a la ciutat. El vehicle estava estacionat al mercat de la Zona Hermètica i hi va ser de 9 h a 14 h.

Una dona rep la vacuna al bus del Banc de Sang / CEDIDA

L’acció anava dirigida a majors de 40 anys i persones d’entre 18 i 40 anys que pertanyen a col·lectius vulnerables o de difícil captació de Sabadell i Sant Quirze, especialment aquelles persones que anaven al mercat. En aquestes persones se’ls va administrar la vacuna monodosi de Janssen, per aconseguir la immunitat sense dependre d’una segona punxada i, per tant, una segona citació en un centre mèdic.

El Departament de Salut va coordinar l’acció i no en va voler fer difusió prèvia per evitar l’efecte crida. Amb aquesta acció la conselleria vol augmentar el percentatge de vacunació de la població especialment de la franja de 40 a 49 anys ja que és de les que tenen menys percentatge de vacunats i més ingressats a les UCIs. A Sabadell, només el 37,6% de veïns de 40 a 44 anys i  el 59,2% dels que tenen entre 45 i 49 anys han rebut les dues dosis d’alguna de les vacunes disponibles. Actualment, el 70,3% de majors de 16 anys de Sabadell han rebut la primera dosi, el 52,8% la segona i el 57,9% té la pauta completa.

Busos per tot Catalunya

Des del 6 de juliol i durant 15 dies l’autobús del Banc de Sang i Teixits vacuna per diferents municpis de la Regió Sanitària Metropolitana Nord i ho seguirà fent per tot Catalunya, també camions de tipus motor home de SEAT. El bus compta amb un equip de 2 infermeres, 1 tècnic i dos administratius. A l’exterior del bus se situen dues carpes: en una carpa es fa el registre de les persones que es vacunen, i en l’altra s’esperaren uns minuts després de la vacunació.

Publicitat
Comentaris
To Top