Ciutat

FEM Vallès esdevé associació per incidir més

Pla conjunt del secretari general de FEM Vallès, Joaquim Colom, el president, Antoni Abad, i l'urbanista Manel Larrosa / ACN

Ja feia un parell d’anys que els membres de FEM Vallès volien deixar de ser una plataforma per convertir-se en una associació. I ara ja ho són després que recentment la Generalitat hagi aprovat els seus estatuts. Formada per entitats econòmiques, socials, sindicals i professionals, com la CECOT, el CIESC, la UABTUS, FEM Vallès fa el pas a associació per tenir més incidència en les actuacions sobre els Vallesos.

Fer valdre la identitat

L’arquitecte i urbanista sabadellenc Manel Larrosa, històricament vinculat a l’associació, explica que aquest pas es fa “per tenir una estructura més forta, una situació més sòlida i formal”. Els reptes que té l’associació no canvien, i impliquen posar al centre de les diferents polítiques la potència i la singularitat que tenen els Vallesos.

“No som una perifèria, som un món productiu, una cultura i una dinàmica amb més profunditat”, remarca Larrosa. Des de FEM Vallès es vol evidenciar i reivindicar que darrere les grans ciutats de tot el món com París, Milà o San Francisco hi ha altres ciutats que completen l’engranatge perquè aquestes també sobresurtin.

El que passa a Catalunya, segons l’associació, és que “Barcelona tendeix a ignorar” aquest “fet productiu” que té al darrere per centrar-se en la seva projecció. “Les metròpolis importants tenen un rerefons també important que els donen empara”, resumeix Manel Larrosa.

La mobilitat és clau

Un dels principals punts en què vol incidir FEM Vallès és en la mobilitat. Des de l’associació creuen que la Generalitat i l’Estat han de fer una gran aposta pel transport públic, i Larrosa assenyala que caldria analitzar la xarxa ferroviària catalana des d’un punt de vista de quilòmetres recorreguts per cada passatger i no tant pel volum de persones que l’utilitzen.

És a dir, cada dia les persones que van amb Rodalies recorren més distància que les que agafen el metro a Barcelona, però en comptes de potenciar l’R4, per exemple, FEM Vallès denuncia que “s’ignoren les dades i continuen plovent les inversions al metro quan la rodalia és més important”. Ara FEM Vallès tindrà una seu pròpia i serà a Granollers amb la voluntat de reequilibrar les forces del Vallès.

Comentaris
To Top