Oci i cultura

L’Escola d’Òpera de Sabadell ja té guanyadors pel nou curs

Els cinc guanyadors de la plaça a l'Escola / DS

Entre els dies 7 i 9 de juliol s’ha celebrat a Sabadell el XXV Concurs Mirna Lacambra. Aquest concurs de cant, creat per la soprano Mirna Lacambra i que des de fa cinc anys gestiona la Fundació Mirna Lacambra-Xavier Gondolbeu, compta amb una llarga i important trajectòria. El concurs té com a objectiu oferir als joves cantants residents a l’Estat espanyol l’oportunitat de participar a l’Escola d’Òpera de Sabadell, creada el 1996 i que porta vint-i-cinc anys complint amb la seva filosofia de recolzar i promocionar els joves cantats.

L’Escola pretén preparar de forma exhaustiva als alumnes en tot aquell que requereix una bona representació operística: tècniques d’interpretació escènica i musical, expressió corporal, estil, dicció, etc. Així com l’oportunitat de debutar durant la temporada operística organitzada per la Fundació Òpera a Catalunya (FOC), formada per l’Associació d’Amics de l’Òpera de Sabadell, l’Orquestra Simfònica de Vallès, la Fundació Banc Sabadell i Fundació Fluidra amb el suporta del Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament de Sabadell.

Cada any, el Concurs està centrat en un determinat títol operístic que transcorre en paral·lel amb la temporada d’Òpera a Catalunya i, en aquesta ocasió, l’escollit ha estat Il barbiere di Siviglia, de Gioacchino Rossini. En aquesta XXV edició els guanyadors han estat: Quim Cornet (Figaro), Agustín Gómez (Il Conte di Almaviva), Susana García (Rosina), Emilia Pérez (Berta) i Lucas López (Fiorello). Tots ells tindran l’oportunitat de pujar a l’escenari i representar l’obra en dues ocasions, el 21 i 23 d’octubre.

ÒPERA A LA FRESCA

Entre les activitats de la Fundació Òpera a Catalunya d’aquest estiu també s’inclou la realització de l’Òpera a la Fresca dins la Programació d’Estiu de l’Ajuntament de Sabadell.

Al llarg del mes de juliol es podrà gaudir al Pati de l’Estruch de les realitzacions de les òperes de Carmen, de G. Bizet (dijous, 15 de juliol a les 21.30h) i La bohème, de G. Puccini (dijous, 22 de juliol a les 21.30h), produccions pròpies que s’han gravat al Teatre Auditori de Granollers gràcies a la Televisió del Vallès Oriental.

Per poder gaudir d’aquestes retransmissions serà obligatori realitzar la reserva prèvia d’entrades al web de Sabadell Cultura i sortiran una setmana abans de la seva realització.

Comentaris
To Top