Ciutat

Marta Morell, expulsada de Podem, es nega a deixar l’acta a l’Ajuntament de Sabadell

Expulsada de Podem, Marta Morell no renunciarà a l’acta de regidora i carrega durament contra la direcció catalana del partit

Marta Morell ha estat expulsada de Podem / LLUÍS FRANCO

Les posicions entre Marta Morell i la direcció de Podem Catalunya són irreconciliables. Expulsada de la disciplina “per irregularitats” en la confecció de la llista electoral, la segona tinenta d’alcaldessa –i única regidora de la formació a l’Ajuntament de Sabadell– ha carregat fortament contra l’òrgan autonòmic del partit i ha anunciat que no renunciarà a l’acta de regidora. La seva intenció és continuar donant suport al govern municipal socialista.

“Els que diuen que tallar caps a Podem és normal, ara tenen un altre motiu”, ha criticat. Morell considera una “mala praxi” el seu procés d’expulsió i ha reiterat que no ha estat notificada dels motius pels quals se l’ha fet fora del partit. Se sent en una posició “d’indefensió absoluta” en què s’han vulnerat els seus drets  i sosté que s’ha creat un precedent en la disciplina que podria afectar altres persones.

Ha assenyalat un nom directament. El de la coordinadora autonòmica de Podem Catalunya, amb qui ha assegurat que no ha mantingut cap mena de relació en els dos anys que fa que és al càrrec: “Faig responsable de generar la crisi a Concepción Abellán Carretero“.

Fonts de la direcció catalana del partit, però, afirmaven en aquest diari que sí que hi ha hagut relacions amb Morell, les quals qualifiquen de “tenses”. La votació sobre demanar l’ingrés a presó de l’exalcalde Manuel Bustos, en què Podem Sabadell no va donar suport, és un cas que citaven com a desavinença. D’altra banda, insisteixen que van fer arribar la notificació de l’expedient a la regidora sabadellenca, amb un termini per presentar al·legacions.

“Inestabilitat a l’Ajuntament”

Marta Morell considera l’expulsió un “atac directe” al grup municipal de Sabadell, que provoca “inestabilitat institucional i pèrdua de confiança en el partit”. Ara bé, l’alcaldessa, Marta Farrés, ha sortit en defensa de la fins ara portaveu de Podem, ratificant-la en el càrrec,

Sobre la possible dissolució del grup municipal, que es quedarà sense cap representant al consistori, ha respost que serà una decisió que s’haurà de prendre des de l’Ajuntament.

Comentaris
To Top