Diners

L’ERO del Banc Sabadell preveu baixes incentivades

El BS manté la seva proposta d’acomiadar 1.936 treballadors, un 12,5% de la plantilla / VICTÒRIA ROVIRA

El Banc Sabadell (BS) va presentar ahir dimecres l’Informe Tècnic sobre les condicions de sortida de l’Expedient de Regulació de l’Ocupació (ERO), que afectarà 1.936 treballadors (12,5% de la plantilla) i obligarà a tancar 320 oficines aquest 2021. La proposta de la direcció de l’entitat bancària contempla prejubilacions a partir dels 56 anys i baixes incentivades pels treballadors de menys de 50 anys o amb menys de 15 anys d’antiguitat. Això sí, exclou els treballadors d’entre 50 i 55 anys i els majors de 63, perquè es consideren col·lectius “difícils de recol·locar” al mercat laboral.

Desavinences

La primera oferta del BS divideix la plantilla en tres col·lectius. El primer agrupa els treballadors d’entre 58 i 63 anys, amb una antiguitat igual o superior als 15 anys. En aquest cas, la proposta de la direcció contempla prejubilacions on s’abonaria el 55% del sou anual fins als 63 anys, amb un topall de 270.000 euros. Pels treballadors d’entre 56 i 57 anys i mateixa antiguitat que el grup anterior, les condicions són pràcticament les mateixes, amb l’única diferència que la compensació seria del 50% del sou anual. Per la resta de la plantilla, l’entitat proposa baixes incentivades amb una indemnització de 27 dies per any treballat.

Els sindicats, que van conèixer l’Informe Tècnic en la segona reunió formal amb el BS, qualifiquen la proposta de “vergonyosa”. De fet, mantindran les jornades de protesta contra l’ERO arreu de l’Estat. Pel que fa a Sabadell, avui en tindrà lloc la primera a la Plaça Catalunya a les 10 hores, i el dia 30 de setembre s’espera la segona manifestació, aquest cop a la plaça de Sant Roc, a les 19 hores.

Així mateix, tant la Unió General de Treballadors (UGT) com Comissions Obreres (CCOO) i la Intersindical-CSC exigeixen la retirada de l’ERO, ja que consideren que “no existeixen causes econòmiques, productives i organitzatives que justifiquin un ajustament d’aquest calibre”. Opinen que el nombre de llocs de treball que es vol eliminar és “excessiu”.

D’altra banda, fonts properes al BS asseguren que la intenció de l’entitat bancària és arribar a un acord “satisfactori” per a totes les parts el 15 d’octubre, data límit de les negociacions. “L’ERO es fa en benefici de l’empresa i els empleats”, sostenen.

Comentaris
To Top