Diners

El nou ERO del Banc Sabadell afecta 1.900 empleats, un 13% de la plantilla

Una de les oficines del Banc Sabadell (CEDIDA)

Ja és oficial. El Banc Sabadell (BS) ha presentat aquest dijous als sindicats un nou pla d’ajust que planteja l’acomiadament de 1.900 empleats, aproximadament un 13% de la plantilla (formada per 15.000 persones), per donar compliment al pla estratègic 2021-23. Preveu una retallada de costos de 100 milions d’euros anuals per continuar amb la transformació del model de negoci, l’automatització i la simplificació de processos.

El BS, que justifica l’ERO per les caigudes del marge i la rendibilitat sobre fons propis (ROE), vol millorar els resultats i l’eficiència i considera que això implica un nou procediment d’acomiadament: el primer, culminat el primer trimestre de l’any, va comportar la sortida de 1.800 treballadors.

El Sabadell assegura que aquest pla de sortides voluntàries no ha estat suficient per garantir la competitivitat i futur del banc i que, per això, proposa ara un nou pla basat en prejubilacions, sortides incentivades i un pla social de recol·locació, que afectarà principalment la xarxa d’oficines i el servicing.

CCOO ja ha respost a la direcció del banc: “La xifra és desproporcionada, irreal i un insult a tota plantilla… Seguim pensant que no hi ha motius per emprendre un procés d’aquestes característiques, sobretot quan, fruit d’un acord, s’ha reduït la plantilla en 1.800 persones amb prejubilacions i jubilacions anticipades i s’han realitzat contractacions durant el 2021”.

El BS ha contractat Manpower per dur a terme i gestionar el pla de recol·locació.

Comentaris
To Top