Ciutat

Sabadell vol comprar 6 autobusos elèctrics i 7 d’híbrids per renovar la flota de TUS

Un autobús híbrid de la TUS / LLUÍS FRANCO
Un autobús híbrid de la TUS / LLUÍS FRANCO

Els autobusos de la TUS rondaran per la ciutat fins al 2032. L’Ajuntament de Sabadell, a través del ple municipal de desembre, ha donat llum verda a la darrera pròrroga del contracte amb la cooperativa de transport, que esgotarà la concessió després de 50 anys de servei. Fins a arribar a la data esmentada, el Govern de Marta Farrés ha expressat la intenció “de posar les bases de la transició energètica cap a un nou model de mobilitat a la ciutat”.

De fet, el tinent d’alcaldessa i regidor de Seguretat i Mobilitat, Jesús Rodríguez, ha aprofitat la sessió plenària per anunciar que s’està treballant per adquirir 6 autobusos elèctrics i 7 d’híbrids més.

Tots els grups municipals han votat a favor de la pròrroga de deu anys del contracte amb la TUS. Rodríguez l’ha justificat al·legant que s’ha valorat el servei prestat i s’ha d’efectuar un estudi comparatiu amb el servei d’autobusos a 38 ciutats, “amb conclusions positives per als interessos Sabadell”. Alhora, ha assenyalat que, fins a l’any 2032, preveuen pagar un import de 56 milions d’euros pel servei.

TUS acabarà: i després del 2032?

“Ara tenim un servei d’autobusos que ens diferencia favorablement del nostre entorn. El gran problema és saber què farà Sabadell d’aquí a deu anys”, ha posat sobre la taula el regidor de Ciutadans José Luis Fernández. L’Ajuntament de Sabadell no podrà renovar més enllà del 2032 el contracte amb TUS, per la qual cosa el ple municipal ha coincidit en la importància de començar a estudiar alternatives per quan acabi el contracte amb la cooperativa.

“El model cooperatiu és el millor”, ha reivindicat al seu torn el regidor d’ERC Santi Valls, qui ha recordat que va ser implementat per l’alcalde Antoni Farrés, l’any 1982. També ha lloat “la gestió del Govern de Transformació per marcar un canvi de model en la flota d’autobusos, cap a una flota híbrida que ens ha de dur a la flota elèctrica”.

Per part de la Crida, el regidor Lluís Perarnau ha demanat més claredat i detalls respecte a les millores que el Govern té previst implementar en el servei d’autobusos fins a l’any 2032. El portaveu de Junts per Sabadell, Lluís Matas, ha recalcat que el nou contracte aportarà millores en el servei.

Comentaris
To Top