Ciutat

El Mehdi és el primer nadó nascut el 2022 a Sabadell

L'Alexa, la primera nouvinguda d'aquest 2022, amb els seus pares a Sant Pau/ ACN

El primer nadó nascut a la ciutat és un nen i es diu Mehdi. Segons ha informat la corporació sanitària de l’hospital Parc Taulí, el nadó ha nascut a les 09.51 h hores i ha pesat 3,950 kg. La petita i els seus pares, la Fadoua i el Sadyk, de Sabadell, seguiran vivint a la ciutat.

Alhora, el primer nadó de la regió sanitària de l’àrea metropolitana nord ja saludava de matinada. L’Adrián ha nascut a les 01.43 h a l’Hospital de Terrassa, convertir-se en el primer nadó de l’any en aquesta zona segons ha informat el Consorci Sanitari de Terrassa. Els seus pares, la Lucia i l’Adrián Hernàndez, portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Sabadell, feien pública aquest matí la seva alegria. 

El primer nounat a Catalunya

A la resta del territori, les primeres notícies anat arribat molt aviat. La més matinera de totes ha sigut l’Alexa, la qual ha nascut a les 0.00 h a l’Hospital Sant Pau de Barcelona, i s’ha convertit en el primer nadó nascut el 2022 als hospitals públics catalans.


Des de l’any passat el permís de paternitat i maternitat es va equipar a setze setmanes. D’aquesta manera es regulava legalment el permís perquè la mare i el pare tinguessin la mateixa retribució i sigues intransferible entre els progenitors, és a dir, que un progenitor no pot cedir setmanes a l’altre. A hores d’ara, la proposta de modificació de la llei perquè el permís s’elevés a sis mesos ha quedat fora dels pressupostos generals de l’Estat i no és vigent, de moment, aquest 2022.

Comentaris
To Top