El Sabadell remunta i signa una victòria convincent (3-1)

Rematada de cap d'Iago Indias

Després d’un inici de partit preocupant, el conjunt arlequinat ofereix la seva millor versió a la Nova Creu Alta

La rematada d'Iago Indias que ha significat el definitiu 3-1 / Lluís Franco

Any nou, dinàmica nova. El Sabadell ha aconseguit una clara i convincent victòria, segona a la Nova Creu Alta, després de remuntar un advers 0-1 davant un batallador Linares. Néstor, Xavi Boniquet i Iago Indias han estat els golejadors en una tarda de total reconciliació amb l’afició.

Munitis ha repetit l’onze de Palamós amb l’únic canvi de Jacobo per Alfred Planas, amb l’objectiu de donar continuïtat a un bloc definit. L’inici de partit, però, no ha estat gaire esperançador. El Linares, amb una pressió molt forta, ha ofegat la sortida de pilota arlequinada i ha dominat amb certa comoditat. Fins i tot ha amenaçat la porteria d’Emilio Bernad en dues rematades d’Echániz. L’única resposta local ha tingut Jacobo de protagonista amb un xut a la xarxa exterior. El conjunt de Munitis semblava bloquejat. Sense idees i amb molts problemes per connectar entre línies. Als metres finals es feia fosc.

La situació encara ha empitjorat més amb el gol d’Echániz amb una rematada de cap sense cap mena d’oposició. Però en l’acció següent, Néstor Querol, amb l’oportunisme d’un 9, ha batut Juskevicius després d’una bona combinació entre Jacobo i Xavi Boniquet. L’empat immediat ha tingut un doble efecte balsàmic: s’ha evitat el nerviosisme i ha rellançat anímicament el Sabadell. És com si els homes de Munitis s’alliberessin i en l’últim quart de la primera part han ofert la millor versió de la temporada trobant el premi de la remuntada amb el gol de Xavi Boniquet, qui ha rematat de cap a l’àrea petita una deliciosa centrada de Néstor. Fins i tot el mateix Boniquet ha fregat el 3-1 abans del descans.

El bon joc arlequinat ha tingut continuïtat a la represa, amb una arrencada espectacular i el premi del 3-1, obra d’Iago Indias amb una nova rematada de cap a centrada de Néstor, en estat de gràcia. Semblava que al Linares se li havia acabat la benzina després del seu esforç de Copa i s’olorava fins i tot la golejada. Ha tingut opcions el Sabadell per fer el quart en accions de Jacobo, Xavi Boniquet i Aarón Rey.

Munitis ha mogut la banqueta amb l’entrada d’Alfred Planas primer i Kaxe després. El Sabadell ha abaixat una mica el seu ritme, tractant de contemporitzar i evitar sorpreses. Amb els canvis, el Linares ha recuperat forces i ha fet ressuscitar algun fantasma del passat, però aquesta vegada la línia defensiva arlequinada s’ha mostrat molt consistent amb el tàndem Aleix Coch-Guillem Molina majestuós. No ha patit gaire el conjunt de Munitis, que suma la segona victòria a la Nova Creu Alta i pot respirar. La pròxima cita serà el 18 de gener amb el partit pendent davant el Betis Deportivo.

Fitxa Tècnica

Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio (Muguruza, m. 80), Aleix Coch, Guillem Molina, Diego Caballo, Iago Indias, Aarón Rey (Alfred, m. 59), Sergi Altimira, Néstor, Xavi Boniquet (Kaxe, m. 67) i Jacobo (Dani Sánchez, m. 80).

Linares: Ernestas Juskevicius; Parejón (Olivera, m. 46), Lolo Guerrero Josema, Barbosa (Copete, m. 75), Carracedo, Meléndez, Rodri (Hugo Díaz, m. 64), Echániz, Fran Carnicer (David Luna, m. 75) i Luis Castillo (Marc Caballé, m. 64).

Àrbitre: Marta Huerta De Aza (Comitè tinerfeny). Grogues: Néstor; Barbosa.

Gols: 0-1, minut 29: Echániz; 1-1, minut 30: Néstor Querol; 2-1, minut 41: Xavi Boniquet; 3-1, minut 53: Iago Indias.

Incidències: 2.452 espectadors a la Nova Creu Alta. Un minut de silenci en record pels socis traspassats durant el 2021.