Oci i cultura

Casamartina segueix la pista de Davidelfín i d’altres ‘enfants terribles’

Una proposta de Davidelfin / DS

La Fundació Antoni de Montpalau ha reprès les seves exposicions després de dos anys, arran de l’aturada forçosa per la pandèmia. I és precisament el seu director, el sabadellenc Josep Casamartina i Parassols (1965) qui comissaria aquesta primera mostra de la rentrée a la vida cultural després de la crisi sanitària. Ho fa de la mà del conservador de la institució, Ismael Núñez Muñoz.

I tornen forts. No debades, la mostra de la represa proposa un recull exhaustiu de l’obra de Davidelfín, que encara no s’havia fet mai a Catalunya, juntament amb l’obra trencadora i provocativa d’altres dissenyadors, des dels anys vuitanta fins a l’actualitat. Dadidelfín i altres enfants terribles de la moda. De fet, inclou unes noranta peces d’indumentària molt emblemàtiques de Davidelfín, Luis Fortes, Vacas Flacas, Estanislao, Bibian Blue, Litle Joe Couture, MTX Mertxe Hernández, Gori de Palma, ¡Ánimo, Valiente! i Palomo Spain procedents del fons de la Col·lecció Antoni de Montpalau.

La mostra, comsssariada per Josep Casamartina, s’inaugura aquest diumenge 6 de febrer, i es podrà visitar fins al 3 d’abril del 2022. Està ubicada a la Fundación Rocamora de Barcelona (carrer de Ballester, 12), a la qual es pot arribar des de la parada Lesseps de Metro i Pàdua de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. 

La part monogràfica dedicada a Davidelfín ocupa tota la primera planta de la Fundación Rocamora i reuneix més de seixanta peces d’indumentària que ressegueixen les seves peces des del 2001 fins a la seva mort al 2017: Vestits, abrics, complements, bosses de mà, sabates…

El malaguanyat Davdelfin / DS

Davidelfín es va donar a conèixer com a dissenyador de moda precisament a Barcelona, l’any 2001, quan va presentar la seva primera col·lecció a la passarel·la alternativa Circuit (creada per la dissenyadora brasilera Paulinha Rio).

Més ‘enfants terribles’

Per acompanyar l’homenatge a Davidelfín s’han triat una sèrie de dissenyadors que, com ell, han sabut trencar motlles. L’exposició comença amb Luis Fortes, un dels enfants terribles més mítics i celebrats dels anys vuitanta a Barcelona, amb propostes molt agosarades que s’anticipaven fins i tot a les que faria, poc després, Thierry Mugler.

Des de Madrid, als anys noranta, serien el duet Vacas Flacas, format per Carolina Azcona i Míriam Cobo, qui provocaria a la Pasarela Cibeles amb les seves peces confeccionades amb baietes, guants, tovalloles, mitjons, cremalleres o bufandes, una bona selecció de les quals es pot veure a l’exposició, entre les quals destaca un espectacular abric fet amb bufandes del Barça.

Una proposta de Davidelfin / DS

L’exposició també inclou cinc vestits d’espectacle d’Alaska dissenyats per Juan Pedro del Moral (Litle Joe Couture), i a la vegada membre del conjunt musical Nancys Rubias. Litle Joe és des de fa dècades qui s’encarrega del vestuari de Fangoria.

Altres participants són Bibian Blue, Estanislao, Mertxe Hernández, Gori de Palma, ¡Ánimo, Valiente! i Palomo Spain.

* De dimarts a diumenges de 10 h a 14 h. Divendres i dissabtes també de 17 h a 20 h. Preu: 5 euros. 

Josep Casamartina, cocomissari de la mostra / DS

Comentaris
To Top