ESPORTS

Sergi Altimira, el noi de moda en el Sabadell

Sergi Altimira, CE Sabadell

El jove migcampista de Cardedeu ha demostrat la seva qualitat i també ha connectat amb l’afició arlequinada

Sergi Altimira en l'últim partit de lliga davant l'At. Balears / Lluís Franco

El jove migcampista Sergi Altimira s’ha convertit en el noi de moda del Centre d’Esports per la seva qualitat i la bona connexió amb l’afició arlequinada. El cognom Altimira porta el futbol a la sang. El pare, Aureli, format al planter del FC Barcelona, va completar una notable trajectòria professional – un davanter amb gol – i va enfrontar-se diverses vegades al Sabadell a la dècada dels noranta, a les files de la UE Figueres o el CD Badajoz. El seu nebot, l’Adrià, juga a l’Andorra.

Una família que té el seu punt d’origen a Cardedeu. Allà va donar les seves primeres puntades el Sergi. Sent benjamí ja jugava en l’aleví, categoria en la qual el va captar el Barça, on va militar set anys. En edat juvenil va decidir fer un canvi i va aterrar al Sabadell. “Vaig encertar. Vam fer una gran temporada, culminada amb l’ascens a Divisió d’Honor. Llàstima que la pandèmia ho va deslluir una mica”, recorda.

Ell ja va demostrar el seu enorme potencial i el Sabadell, després de renovar-li el contracte fins al 2023, el va cedir al Granollers de Jose Solivelles, a Tercera Divisió. “Em va anar molt bé per guanyar experiència i continuar creixent futbolísticament. A més, la manera de jugar de l’equip m’afavoria”.

El gran salt
La tornada a la Nova Creu Alta coincideix amb el descens a Primera RFEF i la confecció d’una plantilla, teòricament, per lluitar per l’ascens, amb jugadors de molta experiència. “En principi vaig començar com a cinquè migcampista perquè tenia companys d’altíssim nivell en la meva demarcació. Sabia que seria difícil, però treballant va arribar l’oportunitat”, explica amb naturalitat. Va arribar i ha sabut aprofitar-la, fins al punt de ser titular. “Estic content, és clar, però toco de peus a terra”, insisteix.

Ha intervingut en 14 partits, disputant un total de 545 minuts. Hidalgo el va fer debutar contra el Barcelona B (1-3) a la Nova Creu Alta i amb Pedro Munitis ha tingut més continuïtat. “Els dos m’han ajudat moltíssim. Potser ara noto més confiança i estic participant més, però soc conscient que la competència és molt dura i hauré de continuar entrenant al màxim”. Fins i tot, l’afició ha obert un debat entre Sergio Aguza i Altimira. “Això suposa un orgull per a mi perquè Sergio és un gran jugador i té moltíssima experiència al futbol professional. Jo penso que som compatibles”.

Com a seguidor de les xarxes, ha pogut comprovar l’estima de l’aficionat. “Els elogis sempre són una motivació per fer-ho millor i estic agraït. El fet de venir del juvenil em fa sentir com un referent per altres jugadors de la Base. El meu consell és que treballin molt. Només així es pot arribar”.

Cinc dies a Múrcia
En l’aspecte més col·lectiu, el Sergi té clar que “el primer gran objectiu és sortir de la zona de descens. Hem d’aprofitar la bona dinàmica. Al principi no sortien les coses i ara passa a l’inrevés.”. El pròxim repte seran els tres partits consecutius com a visitant. Després de l’At. Sanluqueño (dissabte, 19.30 h), el dimecres visiten l’Albacete (en el segon partit pendent, 19.30 h) i la plantilla arlequinada farà una estada a Múrcia de cinc dies per preparar millor i amb més descans l’important duel directe a La Condomina del diumenge 20 (12 hores) contra l’UCAM. Munitis i els seus homes entrenaran a les instal·lacions del San Pedro Pinatar de Múrcia i així s’estalvien dos llargs desplaçaments en autocar en pocs dies.

Comentaris
To Top