Ciutat

Propostes de cap de setmana per compartir amb tota la familia!

No tot són les obligacions i en el temps lliure és recomanable fer activitats amb la família. Es tracta de compartir uns bons moments, lluny del que, pels pares, suposa la feina i les complicacions que van sorgint diàriament, i també, pel que fa als infants, a part de les activitats merament d’aprenentatge a l’escola o les extraescolars.

Afortunadament, en tot el territori català el ventall de possibilitats per gaudir d’una bona jornada o d’un moment puntual és molt extens. A part de distraccions com poden ser el cinema, el teatre o altres manifestacions artístiques, que també són més que recomanables, hi ha un seguit d’opcions per triar i remenar.

Des de parcs infantils a activitats a la natura o en recintes tancats, passant per tota mena de visites a museus, exposicions o mostres de tots els colors. La llista és inacabable i aquí us proposem algunes d’aquestes possibilitats per als moments de passar-ho bé i sense preocupacions.

1. Tot el fons del mar es veu a l’Aquàrium

On? Moll d’Espanya del Port Vell, s/n Barcelona
Horari: Laborables de 10 a 19 hores. Dissabtes i festius de 10 a 20 hores

Preu: Més grans d’onze anys 21€; De 5 a 10 anys 16€; De 3 a 4 anys 9 €
Web: www.aquariumbcn.com

L’Aquàrium de Barcelona és un lloc de privilegi pels amants del mar. Es tracta d’un centre marí lúdic i educatiu, considerat com el més important del món en temàtica mediterrània, i és tota una referència d’oci a la ciutat. És ideal per a conèixer el fons de la mar amb tots els seus habitants passejant pels 66 aquaris mediterranis i tropicals, on conviuen onze mil exemplars de més de quatre-centes cinquanta espècies diferents. El més gran i espectacular és l’Oceanari, per on un túnel transparent de més de 80 metres de longitud t’acostarà als diferents tipus de taurons, brunes, peixos guitarra, i moltes altres espècies.

Ofereix tota una sèrie d’activitats, com experiències amb taurons, festes d’aniversari, crea la teva medusa i altres. A més de les entrades convencionals per una jornada, també ofereix als usuaris la possibilitat de comprar-ne una a través de la seva pàgina web, sense necessitat de triar data. Té una caducitat de tres mesos.

2. Escultures gegants a Malgrat de Mar

On? Parc Francesc Macià
Horari: De juliol a setembre de 8 a 23 hores. D’abril a juny de 8 a 22 hores. D’octubre a març de 8 h a 20 hores
Web: www.turismemalgrat.com

El Parc Francesc Macià és una de les atraccions de més popularitat a la comarca del Maresme. Es tracta d’un parc tancat, fet que garanteix la seguretat dels més petits i la tranquil·litat dels seus acompanyants. En aquest recinte, hi ha diverses zones amb usos diferenciats, com un espai per als monopatins, zones de jocs sensorials, d’aixoplucs i de jocs infantils i ninots que creen una atmosfera màgica i singular. Al voltant de 10.000 nens i nenes acostumen a visitar aquest parc a l’any.

3. Àligues en moments esplendorosos

On? Paratge del Pi Solitari, s/n Sant Feliu de Codines
Horari: De dimarts a divendres: De 10 a 16 hores. Caps de setmana: De 12 a 18 hores

Preu: Adult: 15 €

Infantil (de 3 a 15 anys): 10 €

Web: www.cimdaligues.com

El Cim d’Àligues és un espectacle molt adient per a les famílies. Els visitants poden tenir coneixements de les característiques i peculiaritats d’aquests magnífics ocells, a través de les visites comentades que s’imparteixen a la zona de gàbies, i els vols en llibertat que es desenvolupen en un mirador natural.

Han dissenyat uns programes educatius dirigits especialment als grups escolars que els visiten. La seva labor amb aquests grups se centra principalment en l’estudi i apropament vers les aus rapinyaires, sense oblidar de la resta d’elements que formen l’ecosistema que els envolta i la seva relació.

4. Elaborar espelmes amb cera d’abella

On? C/ Sant Joan, 10. Casavells
Durada: Una hora
Preu: 15 € adults i 10 € infants fins a 12 anys.

Web: visitempordanet.com/ca/taller-d-espelmes-de-cera-d-abella.html

Mas Entreserra és una empresa familiar que elabora mel i derivats d’aquesta, com la cera de les seves abelles. Es dediquen també a organitzar tallers per aprendre a fer espelmes amb aquest producte. Cal portar roba còmoda i fer la reserva anticipada.

5. Un museu de volcans en un edifici solemne

On? Avinguda de Santa Coloma, 47. Casa Sureda-Castanys d’Olot
Horari: Feiners:  de 10 a 13 hores i de 15 a 18 hores. Dissabtes: de 10 a 14 hores i de 15 a 18 hores

Diumenges i festius: de 10 a 14 hores
Preu: 3 €

Web: www.museus.olot.cat/museu-dels-volcans

Situada al bell mig del Parc Nou, la Torre Castanys, també anomenada Casa Sureda, acull Museu dels Volcans o el que representa la secció de ciències naturals del Museu Comarcal de la Garrotxa. És un recinte que integra espais interiors d’exposició i espais exteriors, com un magnífic jardí botànic de vegetació autòctona, amb un itinerari recomanat que permet observar una roureda que està declarada com a arbreda monumental per la Generalitat de Catalunya. A més, hi ha el jardí de plantes medicinals o l’estació meteorològica. El museu està estructurat en dos grans apartats. Un dels apartats està dedicat als fenòmens sísmics i vulcanistes on s’explica la naturalesa geològica de la terra, les causes dels terratrèmols i volcans i les principals característiques del vulcanisme català. L’altre apartat està dedicat a detallar els principals ecosistemes de la Garrotxa, com els boscos de ribera, les rouredes, els alzinars, o les fagedes, amb la seva diversitat animal i vegetal.

Comentaris
To Top