Oci i cultura

‘Don Pasquale’ bufa a la porta amb una òpera també còmica

Un moment de l’assaig de l’obra Don Pasquale, aquesta setmana al teatre La Faràndula / DS

Una ópera bufa. Fresca i divertida comptarà, com sempre, amb els millors professionals del país damunt i darrere l’escenari. 

El repartiment està encapçalat pel baríton Toni Marsol en el paper de Don Pasquale, les sopranos Serena Sáenz i Marga Cloquell seran Norina, el jove tenor Pablo Martínez en el paper de Ernesto i el baríton Manel Esteve serà el Dottor Malatesta.

Sota la direcció musical del mestre Xavier Puig, director titular de l’Orquestra Simfònica del Vallès, la direcció d’escena anirà a càrrec de Carles Ortiz i Esteve Gorina i Andreu com a director assistent. Com sempre l’obra anirà acompanyada de l’Orquestra Simfònica del Vallès i del Cor dels Amics de l’Òpera de Sabadell, i la direcció artística del projecte recaurà en Mirna Lacambra.

És la tercera obra de la temporada, després d’Il Barbiere di Siviglia i el recital Homenatge a Amadeu Vives. 

Posteriorment, anirà de gira en el marc del circuit Òpera a Catalunya. Seran un total de 9 funcions a 7 ciutats catalanes: Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Manresa, Tarragona, Granollers, Reus i Lleida, entre els mesos de febrer i març.

De l’any 1843

Don Pasquale, de G. Donizetti es va estrenar al Thêatre-Italien de París, el 3 de gener de 1843. 

L’obra explica la història, molt típica de l’òpera buffa italiana, d’un home gran i ric, que ha estat solter tota la seva vida, l’hereu del qual és el seu nebot Ernesto, un vividor. 

Aquest està enamorat d’una vídua jove, Norina, però l’oncle vol que es casi amb una altra dona que ell ha triat, doncsNorina no li sembla prou adequada. Ernesto es nega i l’oncle decideix casar- se ell mateix.

Comentaris
To Top