Oci i cultura

Sabadell serà subseu de la biennal Manifesta 2024

Un dels projectes que s’havien de projectar a Marsella, coincidint amb l’edició 2020 / DS

Tot s’acumula. Si fa relativament poc que Sabadell va aconseguir ser la Capital de la Cultura Catalana 2024, ara també serà coprotagonista d’un altre esdeveniment cultural. Però en aquest cas, d’escala europea. 

I és que Sabadell serà subseu de Manifesta, la Biennal Nòmada Europea. Enguany, per exemple, se celebra a Prístina (Kosovo). I de 2022, saltarà dos anys fins a 2024. És quan arribi a Barcelona. I serà la 15a edició. 

“Manifesta acostuma a triar ciutats que no siguin capital de país”, explica Engràcia Tobella, directora del Museu d’Art de Sabadell. “Però ara hi ha hagut un canvi de model i s’ha valorat el fet que hi hagués col·laboració entre diferents ciutats”, afegeix. 

Les altres ciutats metropolitanes són L’Hospitalet, Terrassa, Badalona, Mataró, Sant Cugat, Cornellà, El Prat de Llobregat, Granollers i Santa Coloma de Gramenet.

La Manifesta més recent s’ha celebrat a Marsella, al 2020. Amb l’edició barcelonina, és la tercera vegada que l’Estat espanyol acull aquesta trobada d’art i societat. I és que abans l’havien acollit Sant Sebastià (2004) i Múrcia (2010).

Manifesta és una trobada que celebren els països europeus i és que va crear als anys 90, en el marc del final de ela Guerra Freda. 

Altre fires artístiques són la Bienal de Venecia (la més antiga de totes), la de Münster (que té lloc cada 10 anys i només abasta l’escultura pública) i la cèlebre Documenta de Kassel.

Programació dels Museus

Els reptes que representa pel Museu d’Art i la ciutat van ahir abordats durant la presentació del programa d’activitats dels museus locals. 

El Museu d’Història oferirà una programació transversal amb exposicions de temàtica diversa. El Museu d’Art donarà protagonisme a la recerca i difusió de temes d’art local i fons propis. I pel que fa a l’Arxiu Història, comptarà amb nous fons fotogràfics de gran importància.

Comentaris
To Top