Oci i cultura

Mor l’històric director de corals Francesc Olivella: “Vull cantar i fer cantar”

Olivella, l'any 2007, rebent la Medalla de la Ciutat / DS

La Coral Estrella Daurada ha donat a conèixer aquest dilluns la mort del mestre Francesc Olivella i Company als 94 anys,

Durant la seva extensa vida al món del cant coral, i de la música popular del país, va dirigir diverses entitats sabadellenques. Com ara La Coral Estrella Daurada, l’Orfeó de Sabadell, la Coral Talia i la Federació de Cors de Clavé, entre moltes altres. L’any 2007, l’Ajuntament de Sabadell li atorgar la Medalla de la ciutat al Mèrit Musical.

Durant el dia d’avui estarà a tanatori de Sabadell, l’acte del seu acomiadament serà aquest dimarts (15 de febrer), a les 16 h.

Des de la Federació Sabadell Cultura asseguren que amb la seva personalitat, “Olivella ha deixat una petjada difícil d’emplenar en el vessant del cant coral, la música en general i també a la cultura popular de la ciutat”. La Federació també ha expressat el seu condol a la família i al Cant Coral de la Ciutat per aquesta pèrdua irreparable.

Olivella va començar a dirigir la Coral Estrella Daurada, cor masculí dedicat a la música claveriana, l’any 1963. Així mateix, l’any 1975 inicia la direcció de l’Orfeó de Sabadell. Entre els anys 1982 i 1985, a més a més, el van escollir mestre de la Federació de Clavé. El 1988 es feu càrrec de la Coral Talia. De 1989 a 2008 dirigí exclusivament la Coral Estrella Daurada.

Comentaris
To Top