ESPORTS

El Sabadell, amb el repte de donar un gran cop d’efecte a Albacete

El Sabadell al camp de l'At. Sanluqueño

Munitis manté el seu discurs, però entèn que l’afició es pugui il·lusionar i emocionar amb l’actual situació

Els arlequinats volen sumar la novena jornada consecutiva sense perdre al Carlos Belmonte / AGÈNCIA LOF

Gairebé sense temps per celebrar la gran victòria a Sanlúcar de Barrameda, l’expedició del Centre d’Esports ha viatjat a Albacete per enfrontar-se aquest dimecres (19.30 h) al conjunt manxec en el partit pendent pel brot de covid en els locals. De fet, s’inicia una estada de sis dies fora de casa perquè després del partit es traslladaran a terres murcianes per preparar, a les instal·lacions esportives de San Pedro del Pinatar, el duel de diumenge (12 h) al Be Soccer La Condomina contra l’UCAM Múrcia. D’aquesta manera s’estalvien un nou i llarg desplaçament en autocar.

Pedro Munitis s’ha emportat la totalitat de la plantilla, inclosos Néstor i Ramon Folch, que estan descartats per aquest primer partit al Carlos Belmonte, però sobretot el davanter tindria opcions de jugar a La Condomina. La nova situació de l’equip, fora de la zona de descens tres mesos després, no ha alterat el discurs de Pedro Munitis. “És evident que l’estat d’ànim és millor i es respira un clima més distès, però tot això és conseqüència de la feina diària. Recordo que vam estar sis punts per sota de la permanència i els jugadors han picat molta pedra en cada entrenament. S’ha treballat sempre en la mateixa direcció i amb un objectiu comú”.

Ha insistit el tècnic càntabre que “el vestidor no necessita mirar la classificació per tenir una motivació extra. Res ha canviat per a nosaltres. La filosofia és intentar guanyar el partit més immediat, encara que serà molt difícil perquè l’Albacete és un gran equip, amb jugadors d’altíssim nivell”. Una victòria no només allunyaria la zona de descens sinó que situaria el Sabadell a només 3 punts de la zona de play-off, una situació que pot generar una nova il·lusió entre l’afició. “Clar que ho puc entendre. Ja vaig dir que el futbol és una meravellosa bogeria. És un espectacle i m’encanta que la gent s’il·lusioni i s’emocioni amb el seu equip. Sempre ha estat al nostre costat i si les coses es torcen, hi podem comptar. Però des de dins, no ens podem deixar portar pels bons resultats. Hem de seguir la mateixa línia i enfocar-se només en el pròxim partit. Això no vol dir que no siguem ambiciosos. Ho som i no renunciem a res”, ha estat l’única concessió de Munitis.

El Carlos Belmonte és un estadi de mal record pel tècnic arlequinat. Allà va consumar el descens del Racing de Santander la temporada 14/15 tot i guanyar per 0-1. L’empat ‘in-extremis’ de l’Osasuna a la Nova Creu Alta va condemnar a l’equip de Munitis. “No hi havia tornat, gràcies per recordar-m’ho… Va ser un dia dur a títol personal, però sempre s’agraeix jugar en un estadi com el Carlos Belmonte i davant un equip històric com nosaltres. És un partit molt atractiu”.

L’Albacete arriba al duel després de trencar una mala ratxa de tres jornades sense guanyar. El 3-0 davant el Cornellà confirma la seva recuperació. De fet, és el líder com a local del grup. Curiosament, només l’han pogut sorprendre els dos filials sevillans: Betis Deportivo (1-1) i Sevilla At. (0-1). El seu objectiu és tornar al futbol professional i un triomf davant el Sabadell li permetria superar l’Andorra i atrapar el Vila-real B al capdavant de la taula. En aquest mercat d’hivern s’ha mogut força amb cinc incorporacions – també ha patit dues baixes importants per lesió -, destacant les incorporacions de Kike Márquez (Extremadura) i Andy Kawaya (Cartagena), l’exdavanter de la Cultural Leonesa, rival del Sabadell al play-off de Marbella i que va sonar com a possible fitxatge arlequinat aquell mateix estiu. El partit serà dirigit pel col·legiat andalús José Luis Guzmán Mansilla.

Comentaris
To Top