Ciutat

Investiguen la mort d’un ànec al parc de Catalunya pel presumpte atac d’un gos

S’estan revisant les càmeres de la zona per saber què va passar

La situció del llac del Parc de Catalunya preocupa la ciutadania. Un dels punts més icònics de Sabadell ha experimentat els últims dies un canvi d’imatge impactant, dient adeu a l’aigua que omplia el lloc per culpa de les restriccions del pla de sequera impulsat per la Generalitat.

En les últimes hores, a les xarxes socials alguns usuaris havien advertit d’un incident entre animals a l’emplaçament, amb el presumpte atac d’un gos. Segons han confirmat fonts municipals, diumenge es va localitzar un ànec mort i un altre de ferit al llac, que podrien haver estat víctimes d’un gos o una bandada.

El consistori ha confirmat que s’estan revisant les càmeres de la zona per saber què ha passat i intentar localitzar el propietari del gos si és que realment ha estat un gos l’autor de l’atac.

Hores després de l’incident, ERC Sabadell ha fet una petició formal al Govern local per saber com es gestionarà la situació dels ànecs que continuen al parc malgrat que el llac ja es trobar buit.

Sobre aquesta nova conjuntura, el biòleg sabadellenc Josep Lluís Cortés, autor del llibre Els ocells del Parc Catalunya de Sabadell, relativitza la gravetat de la situació. L’ornitòleg considera que és un escenari que no ha de generar alarma, ja que les aus s’habituen a les noves circumstàncies. De fet, ja van haver de marxar temporalment el 2017, quan el llac es va buidar per unes tasques de manteniment. En tot cas, el seu futur dependrà de quant temps estigui l’espai sense aigua, un fet que condicionaria la seva tornada.

FOTOS | Impactants imatges del llac del parc de Catalunya sec

Comentaris
To Top