Toc d’alerta del CN Mataró a l’Astralpool CN Sabadell

Les cares de les waterpolistes parlaven per si soles al final del partit a les instal·lacions de l’Àrea Olímpica de Terrassa / Lluís Clotet

“Aquesta derrota fa mal. És un títol que volíem guanyar”, va reconèixer el tècnic David Palma, instants després de caure davant el CN Mataró en la final de la Copa de la Reina (4-7).

L’Astralpool Club Natació Sabadell va acusar la preocupant falta d’encert en atac –cap gol en el quart període– en un partit que des del xiulet inicial va anar a remolc de les maresmenques, qui amb aquest triomf fan ‘trontollar’ un equip que d’aquí a menys de dues setmanes es juga el pas a la final four de l’Eurolliga: “Hem de treballar la confiança en el llançament. A Grècia ja ens va passar, però ho vam resoldre a temps. Avui –diumenge–, en cap moment hem fet el canvi de llançament. Hem fet xuts de categoria juvenil i això no pot ser”, afegia Palma, qui ràpidament volia passar pàgina d’aquest cop dur, assegurant que “mirarem el vídeo, com sempre hem fet, però no m’hi entretindré gaire”. Les sabadellenques arribaven a la final sense despentinar-se després de golejar el Sant Feliu (22-4), als quarts de final, i el Rubí (9-16), a les semifinals. Un camí plàcid que permetia a les pentacampiones d’Europa arribar més descansades al cara a cara davant un CN Mataró que havia hagut de vèncer a Terrassa i Mediterrani en dos partits d’alta intensitat.

A priori, l’Astralpool era el gran favorit, però ràpidament va quedar clar que les maresmenques estaven decidides a trencar amb el head to head favorable a les sabadellenques. La igualtat al marcador es va mantenir fins al final del tercer període (4-4), però dues dianes gairebé consecutives a l’inici del quart període de les de Dani Ballart va deixar sense reacció a un Club desdibuixat: “Ens hem trobat una defensa en M molt tancada i aquí ens hem encallat. Hem tingut moltes ocasions amb la Sabri i la Irene, però no han tingut feeling. Defensivament, hem estat bé, però amb quatre gols no pots guanyar una final”.

Sense la divuitena Copa de la Reina, la sisena consecutiva, l’Astralpool haurà de passar pàgina com més aviat millor d’aquest cop anímic i preparar el derbi davant el CN Terrassa d’aquest dissabte per esvair dubtes i afrontar de la millor manera possible la tornada dels quarts de final davant l’Ethnikos, prevista per al dissabte 26 de febrer.