ESPORTS

Èpic punt del Sabadell que supera totes les adversitats a Albacete (1-1)

Gol de Kaxe Albacete-Sabadell

Jugant gairebé una hora en inferioritat numèrica per l’expulsió d’Aleix Coch, ha estat capaç d’igualar amb gol de Kaxe

La celebració de Kaxe: el seu primer gol ha estat providencial / AGÈNCIA LOF

En ratxa. El Sabadell ha sumat un punt d’or, èpic, al Carlos Belmonte després de superar tota mena d’adversitats. Jugant en inferioritat numèrica durant gairebé una hora, ha estat capaç d’igualar el marcador amb el primer gol de Kaxe.

Quatre han estat els canvis de Pedro Munitis respecte al duel d’El Palmar. Iago Indias, Alfred Planas, Xavi Boniquet i Dani Sánchez han estat les novetats a l’onze arlequinat, sense el golejador Jacobo González. Al quart d’hora, però, el tècnic càntabre ha hagut de cremar el primer canvi amb la lesió d’Óscar Rubio. El lleidatà ha patit un problema muscular i ha deixat el seu lloc a Joseba Muguruza.

El primer d’una llarga sèrie de contratemps. El Sabadell, que ha sortit amb valentia i pressionant a dalt la sortida de pilota local, ha pogut avançar-se en una vaselina de Dani Sánchez per sobre del travesser després de superar el porter Bernabé, ja venut. En canvi, l’Albacete se sentia incòmode tot i tenir la possessió i el domini del partit. Era incapaç de trencar el sòlid  plantejament defensiu arlequinat.

De fet, el conjunt manxec només ha pogut inquietar gràcies a un penal discutible d’Aleix Coch. El contacte ha existit, però semblava fora de l’àrea. La magnífica resposta d’Emilio Bernad, aturant el llançament de Manu Fuster, ha minimitzat l’acció, però només onze minuts després ha arribat el tercer contratemps, molt més determinant: l’expulsió d’Aleix Coch. Després d’una lluita dins de l’àrea en el llançament d’un córner a favor, el col·legiat ha mostrat la groga al local Berto i el capità arlequinat, qui ha marxat al vestidor amb vermella. Una decisió totalment desproporcionada que ha condicionat el partit.

Encara quedava un últim episodi advers en aquesta accidentada primera part. En una centrada de Johannesson, Dani González ha guanyat l’espatlla d’Iago Indias, que havia endarrerit la seva expulsió, i ha supertat Emilio Bernad amb una espectacular rematada. Massa càstig per l’esforç d’un Sabadell penalitzat per les polèmiques decisions arbitrals. La situació al descans era gairebé missió impossible.

Però aquest Sabadell no es rendeix mai. Han entrat Teo Quintero i Aarón Rey i el conjunt de Munitis ha fet possible l’impossible. Amb valentia, cor i bon joc, ha estat capaç de dominar i tenir la pilota davant un Albacete sorprès. El premi gros ha arribat en el minut 70: centrada espectacular d’un ex de l’Alba, Caballo, i rematada de cap immensa de Kaxe al fons de la xarxa. El seu primer gol ha trigat, gairebé mil minuts, però ha estat providencial. Lògicament, en l’últim quart ha tocat patir perquè l’Albacete ha posat tota l’artilleria sobre la gespa. Ha gaudit d’un parell de bones ocasions, però ha resistit el Sabadell. Puntàs, ple de rauxa i èpica, i ja són 9 partits sense perdre. La pròxima estació serà a La Condomina davant l’UCAM Múrcia.

FITXA TÈCNICA

Albacete: Bernabé; Johannesson, Djetei, Boyomo, J. Alonso (Emmanuel, 75’), Riki, Rubén M. (J. Sánchez, 76’), Berto, Dani González (Kawaya, 75’), K. Márquez (Sergi Garcia, 67’) i Manu Fuster (Montes, 60’).

Sabadell: Emilio Bernad; Óscar Rubio (Muguruza, 15’), Aleix Coch, Guillem Molina, Caballo, Iago Indias (Facu, 87’), Alfred (Aarón, 46’), Aguza, Kaxe, Xavi Boniquet (Sergi Altimira, 91’) i Dani Sánchez (Teo, 46’).

Àrbitre: José Luis Guzmán Mansilla (Comitè andalús). Grogues: Berto, Dani González; Aguza, Iago Indias i el tècnic Pedro Munitis. Vermella: Aleix Coch (doble amonestació, m. 33).

Gols: 1-0, minut 42: Dani González; 1-1, minut 70: Kaxe.

Incidències: Uns 3.500 espectadors al Carlos Belmonte.

Munitis: “Ha estat un premi al nostre atreviment i valentia”

Comentaris
To Top