ESPORTS

El Sabadell torna a jugar a la vella Condomina 22 anys després

Estadi La Condomina vella

L’antic i mític estadi murcià va ser escenari de grans duels entre R. Múrcia i Sabadell en totes les categories

Aspecte actual de la tribuna principal de La Condomina, feu de l'UCAM / CEDIDA

El Sabadell torna a Múrcia, però no per jugar a la Nueva Condomina ni per enfrontar-se al Real Múrcia sinó que ho tornarà a fer al vell i mític estadi murcià, ara anomenat BeSoccer La Condomina, i davant un rival inèdit fins ara, l’UCAM Múrcia. Això serà el diumenge a partir de les 12 hores per completar el trident de desplaçaments aquesta intensa setmana.

La Condomina va ser la casa del Real Múrcia fins a l’11 de novembre de l’any 2006. El Poli Ejido va ser el darrer rival. Dues setmanes després, el club pimentonero debutava a la Nueva Condomina, un projecte fastuós i allunyat del centre de la ciutat. La inauguració oficial de l’estadi va ser un duel internacional entre les seleccions absolutes d’Espanya i Argentina, marcat pel desastrós estat de la gespa que va obligar a canviar-la. Ara ha canviat al nom i es diu Estadi Enrique Roca.

El vell estadi murcià, però, no va desaparèixer sinó que va mantenir tota la seva estructura. De fet, molt renovada. El seu estat es va deteriorar moltíssim i fins i tot es va contemplar la possibilitat de la demolició. La irrupció d’un nou club a la ciutat, l’UCAM Múrcia (Universidad Católica San Antonio de Murcia), va canviar els plans. Després de moltes disputes en l’àmbit polític es va acordar un conveni de concessió de l’estadi a l’UCAM. Això sí, amb la condició de fer una important remodelació de les graderies més malmeses. El camp va reduir la capacitat a poc més de 6.000 espectadors, però manté la gran tribuna principal com a principal record del vell estadi. El color vermell tan característic és ara totalment blau, els colors de l’UCAM, i s’ha rebatejat com BeSoccer La Condomina.

Bons records

El Sabadell ha jugat diverses vegades a la Nueva Condomina. De fet, el debut va ser en el duel de campions de Segona B, la temporada 10/11, títol que va guanyar el Real Múrcia als penals. Després s’han enfrontat a Segona Divisió A. La majoria d’antecedents són encara a la vella Condomina. L’últim es va produir el 7 de maig de l’any 2000 a Segona B en un partit clau pel conjunt murcià per aspirar al play-off d’ascens. Va guanyar 3-0 i acabaria pujant a la categoria de plata.

Curiosament, els tres antecedents anteriors a La Condomina havien estat favorables al Sabadell, destacant l’escandalós 1-5 de la temporada 94/95, amb doblet golejador de Santi Navarro, Garzón, Manel i Pedro. A la 96/97, un 1-1 i en la 98/99 de nou victòria arlequinada (1-3) amb protagonisme d’Antonio Carnero. A Segona Divisió A trobem tota mena de resultats, com la victòria per 0-1 de la 91/92, amb gol del brasiler Gilson. També van lliurar grans batalles a Primera Divisió. Diumenge, dues dècades després, el Sabadell tornarà a trepitjar la vella Condomina davant un nou rival.

Comentaris
To Top