Ciutat

FOTOS: Desmantellada una gran plantació de marihuana en un domicili del Centre de Sabadell

Els responsables de l’habitatge van ser imputats per un delicte contra la salut pública i per defraudació del fluid elèctric

La Policia Municipal de Sabadell va decomissar 352 plantes de marihuana en un domicili del Centre de la ciutat, dijous a les 11.58 h. Els responsables de l’habitatge van ser imputats per un delicte contra la salut pública i per defraudació del fluid elèctric, ja que estaven connectats a l’electricitat de forma fraudulenta.

Durant el 2021, a Catalunya es va desmantellar, de mitjana, prop de dues plantacions de marihuana al dia, registrant 662 cultius decomissats en total. És gairebé el doble que l’any anterior, quan en van ser 393.

Mossos exposen la seva preocupació per l’onada de gent que entra a aquest sector delinqüencial per culpa de la precarietat pandèmica. Ho van argumentar dijous amb una dada: un 53% dels detinguts vinculats amb la marihuana no tenien antecedents penals. La xifra de detinguts totals a Catalunya per aquest delicte puja fins a 1.998, 250 més que al 2020, però la quantitat de droga decomissada baixa: de deu tones a nou.

Comentaris
To Top