Diners

Damesa augmenta les exportacions

Jordi Montaner i Guillermo Oms, director general i director d’àrea de Damesa, respectivament / LLUÍS FRANCO

Damesa, empresa que representa en el mercat la marca comercial Mikalor —nascuda fa més de 75 anys a Sabadell—, ha augmentat les seves exportacions a l’estranger l’any 2021, que suposen ara el 85% de les vendes de la companyia, mentre que el 2020 no arribaven al 80%. Damesa es dedica a la fabricació d’abraçadores metàl·liques Mikalor, que són utilitzades en cotxes, autobusos, camions, maquinària agrícola, electrodomèstics, entre d’altres.

L’arribada de la Covid-19 el març del 2020 va suposar un important sotrac per a l’activitat de Damesa, ja que l’empresa va haver d’aturar bona part de la seva producció. A més, la crisi dels xips al sector de l’automòbil, un dels àmbits on més presència tenia Damesa, va agreujar la situació. “Vam rebre cancel·lacions en alguns projectes i peticions d’endarreriments de les entregues programades. No va ser una època fàcil, perquè  hi havia molta incertesa en el mercat”, explica el director general de la companyia, Jordi Montaner.

El magatzem de Damesa es troba a Castellar del Vallès / LLUÍS FRANCO

Presència a nous sectors

No obstant això, i gràcies a tenir diversificada la venda a diversos sectors, Damesa va compensar aquesta disminució en les vendes a través de l’increment de la seva presència en els sectors de l’agricultura i de l’alimentació, que van suportar millor les conseqüències econòmiques de la crisi de la Covid.

Dit això, la companyia ha augmentat vendes el 2021 i ha tancat l’any amb 30 milions d’euros de facturació. El propòsit de Damesa és arribar a facturar-ne més de 33 aquest any, tot i que la mirada està fixada a superar els 40 milions d’euros abans del 2025. Des de Damesa també han ampliat la seva presència internacional i exporten ara als cinc continents, concretament, a 104 països.  “Podem dir que tenim presència a gairebé tot el món, ja que els països de la Unió Europea i també els Estats Units són on venem més. La nostra companyia fa més de 50 anys que aposta per la internacionalització”, reivindica Jordi Montaner.

La nau de Damesa compta amb uns 16.000 metres quadrats / LLUÍS FRANCO

Incorporació de noves abraçadores

D’altra banda, Damesa està treballant en la incorporació de noves abraçadores metàl·liques Mikalor que poden ser utilitzades en aplicacions d’alta pressió. Amb aquestes noves invencions, l’empresa pretén accedir a nous sectors com són el de la indústria química i la farmacèutica. “Són sectors estratègics que ens ajudaran a consolidar la marca Mikalor”, afegeix Montaner.

Així mateix, en els pròxims mesos, Damesa inaugurarà l’ampliació del seu magatzem de Sevilla, passant dels 275 metres quadrats actuals a més de 550. “Ens permetrà augmentar la nostra gamma de productes per a entrega immediata”, apunta el director general de l’empresa.

Comentaris
To Top