Ciutat

Recital de lletres feministes, en el 8M a Sabadell

Una sindicalista d'UGT, en el recital d'avui / LLUÍS CLOTET

El Casal Pere Quart està acollint aquest matí l’acte central de l’Ajuntament de Sabadell amb motiu del 8M. Es tracta d’una jornada de lectures amb textos de narrativa i poesia escrits per dones, amb especial homenatge a sabadellenques.

Per això, l’alcaldessa, Marta Farrés, per exemple, ha triat un passatge de la novel·la Dolça introducció al caos, de la reconeguda escriptora Marta Orriols. “Compartir un nosaltres per defecte”, s’ha pogut sentir, entre les seves paraules. Així mateix, la tinenta d’alcaldessa de Feminisme, Marta Morell, ha optat per Ana Tortajada. “S’hauria d’aturar el món”.

Què es fa el 8M a Sabadell?

Igualment, el regidor de Junts per Sabadell, Lluís Matas, ha recitat dues poesies d’Anna Garcia Garay. Altres escriptores esmentades han estat, per exemple, Najat el Hachmi. De fet, s’ha llegit en veu alta un passatge de la seva darrera novel·la, Dilluns ens estimaran.

L’alcaldessa Marta Farrés, davant la xarxa de missatges feministes / LLUÍS CLOTET

Però les lectures dels càrrecs municipals només han estat algunes d’entre totes del matí de recital. Sindicalistes d’UGT i CCOO han participat del micro obert, així com una nodrida representació de dones nouvingudes. De fet, s’han vist múltiples cabells coberts pel vel, en una mostra de la diversitat dels feminismes. No debades, l’eix temàtic institucional del 8M d’enguany és Dones i interculturalitat. De fet, les seves lectures, en un esforçat català i castellà (de qui l’està aprenent), ha estat rebut amb aplaudiments del públic.

Algun crit de Visca el feminisme!” ha estat el moment més celebrat en un acte més aviat de veu baixa i lectures en el silenci, que no pas de crits de protesta de carrer. Lectures feministes de xiuxiueig.

Les lectures prossegueixen fins a les 13 h i es reprenen a la tarda (de 17 a 19 h), en un Casal Pere Quart ambientat per a l’ocasió amb una xarxa de fils on deixar penjat un missatge feminista, així com informació del Servei de Gènere de l’Ajuntament.

Què es fa el 8M a Sabadell?

Comentaris
To Top