ESPORTS

Nedant sense barreres

Una nedadora, al centre Can Llong / LL. CLOTET

El nedador paralímpic del Club Natació Sabadell, el sabadellenc Óscar Salguero, és el millor exemple del treball que des de fa diverses temporades es desenvolupa a l’entitat sabadellenca.

Prop d’una vintena de nedadors –d’entre els 12 i els 52 anys–, disset dels quals amb diversitat intel·lectual, formen la secció de natació adaptada del Club, amb diversos entrenaments durant la setmana: “Som un equip de competició que participem en les proves de 100 metres. I a més, els que més neden també fan proves inclusives. D’adaptat només hi ha el nom. Fan els mateixos entrenaments que la natació de competició, només hi ha un tracte més personalitzat. En diversos àmbits de la societat si es donessin oportunitats es demostraria que son igual de vàlides”, explica l’entrenador Albert Moreno, qui fa quatre anys que està al capdavant de la secció.

La Carla, de dinou anys, i el Biel, també de la mateixa edat, són alguns dels nedadors que estan a les ordres de Moreno els dies que hi ha entrenament a Can Llong. Les modalitats de crol, esquena i papallona són les seves preferides, que des de fa més d’una dècada practiquen al Club: “Vaig començar des de ben petita i de mica en mica em va anar agradant. Ara vull competir i per això estic aquí. Sense la natació no faria esport”, explica la Carla, qui estudia i resideix a Cerdanyola. Per al Biel, la natació és més que un divertimento, ja que ell explica que neda perquè “quan sigui gran vull ser un crac de la natació”, assegura, mentre aprofita per explicar-nos que forma part del grup de lleure d’Andi, a on “m’ho passo molt bé”.

Diversos integrants de la secció de natació adaptada, al centre Can Llong / LL. CLOTET

“M’ensenyen més coses ells a mi que jo a ells”

Per a Albert Moreno, que persones amb diversitat funcional practiquin esport és una bona manera de “relacionar-se entre ells i una bona manera de transmetre els valors del sacrifici i la superació”. Preguntat com és la relació personal entre alumnes i monitor, Moreno no dubta en assegurar que “m’ensenyen més coses a mi que jo a ells. Entrenant-los t’adones que la vida és més senzilla i que nosaltres ens la compliquem. Quan venen a entrenar, estan per l’entrenament, molts de nosaltres no podríem dir el mateix”. I així és. Amb un parell d’indicacions n’hi ha prou perquè la dotzena llarga de nedadors continuïn fent els seus metres al centre Can Llong.

Comentaris
To Top