Oci i cultura

La retransmissió sabadellenca d’una òpera des de la Scala de Milà, en el 175è aniversari del Liceu

Antiga imatge del teatre la Scala de Milà / DS

El Museu d’Història i el Museu d’Art s’han sumat al projecte Museus i Liceu: una història compartida. Aquesta iniciativa és el resultat d’un projecte entre museus, col·leccions, biblioteques, arxius i centres d’exposicions de Catalunya i el Liceu per commemorar el 175è aniversari del Gran Teatre.

En el cas del Museu d’Història, hi participa exposant un aparell de ràdio de la dècada de 1920 per evidenciar la retransmissió en directe que Ràdio Sabadell EAJ20 va fer de l’òpera Carmen des de la Scala de Milà, l’11 d’abril del 1935. El Museu d’Art de Sabadell destaca l’aquarel·la sobre paper Interior d’una trattoria. de Francesc Soler i Rovirosa, del 1895, juntament amb altres projectes escenogràfics que es conserven a la col·lecció del museu. L’obra és una escenografia per a Le Vechie Comare di Wilson, que es va estrenar per al Falstaff de Giuseppe Verdi de l’any 1896 al Liceu.

Aquest escenògraf barceloní va entrar en contacte amb el món artístic sabadellenc el 1870, quan es va refugiar a casa del seu amic Ramon Quer en declarar-se una epidèmia de febre groga a la ciutat comtal. La residència de Soler i Rovirosa a Sabadell va ser un autèntic revulsiu per a artistes professionals i aficionats.

Comentaris
To Top