Ciutat

L’OMIC atèn 1.722 queixes de consumidors a Sabadell el 2021

Sabadell celebra aquest 15 de març el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores

Gent comprant a Sabadell, en una imatge d'arxiu / Lluís Franco

L’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) ha atès 1.722 queixes i reclamacions a Sabadell durant el 2021 relacionades amb telefonia, subministraments bàsics, entitats bancàries i asseguradores. Les queixes han crescut un 13% en relació amb el 2020. D’altra banda, l’oficina també ha gestionat 3.845 consultes sobre consum. En total, 5.567 atencions.

Els casos han entrat per via telèfònica (2.452) i per mitjans telemàtics (1.517). Les atencions presencials han estat de 1.419. Dels expedients de reclamació tancats l’any 2021 i en què va mediar l’OMIC (2.049), el 36,7% es van tancar per resultat favorable.

Drets de les persones consumidores

Sabadell celebra un any més el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, el 15 de març. En aquest marc, s’han programat per aquest mes una quinzena d’activitats entorn del consum responsable adaptades a totes les edats i amb el suport de la Diputació de Barcelona, l’Agència de Residus de Catalunya i Aigües de Sabadell.

Les activitats que es proposen pretenen sensibilitzar i educar d’una manera lúdica sobre el malbaratament alimentari, la reutilització de materials, el reciclatge o el consum d’energia i aigua, així com donar a conèixer els drets que tenim com a persones consumidores.

Comentaris
To Top