Diners

Vicosystems incentiva programes de formació en robòtica col·laborativa

Vicosystems Sabadell

L’empresa sabadellenca ha creat un servei de postvenda per tal d’atendre les necessitats dels clients

Enric Vila és el director tècnic de Vicosystems, empresa sabadellenca constituïda ara farà 22 anys / LLUÍS FRANCO

Ajudar a les empreses a adaptar-se als canvis i innovar per no quedar-se enrere. Aquesta és la màxima de Vicosystems, empresa sabadellenca dedicada a la robòtica col·laborativa, aquella que permet la interacció entre el robot i la persona. Des de fa uns mesos, la companyia ha incentivat programes de formació especialitzada en robòtica per a clients i altres professionals del sector, a través de la seva pròpia acadèmia. “És important que els operaris d’una empresa sàpiguen com funciona el robot amb qui treballen”, afirma el director tècnic de Vicosytems, Enric Vila.

A més, Vicosystems també disposa d’un servei de consultoria en què assessora els seus clients sobre el procés d’implantació de robòtica col·laborativa. “La tecnologia evoluciona molt de pressa i cal estar preparats. La robòtica se centrarà cada cop més en processos molt concrets”, remarca Enric Vila.

Ara, l’empresa, creada ara farà 22 anys, disposa de quatre models diferents de robots. Tots ells tenen el mateix funcionament, però manipulen màquines de diferent mida.“ Els robots poden manipular peces, aplicar adhesius, pintar i fer processos de cargolat. En definitiva, fan les tasques repetitives. Amb aquesta tecnologia no es vol substituir la feina d’un humà, sinó automatitzar processos”, apunta Vila. Els robots tenen un cost d’entre 20.000 i 30.000 euros. Abans de la Covid, Vicosystems portava una dinàmica de creixement del 35% anual. Tanmateix, aquest 2021 només ha pogut mantenir-se, encara que ha aconseguit vendre més d’una cinquantena de robots a Catalunya, sobretot, tot que també a la resta de l’Estat.

Expectatives de futur optimistes

Les expectatives de cara el futur són, però, optimistes. “Cada vegada hi ha més pimes que aposten per la robòtica col·laborativa. El sector segueix en auge, encara que hagi experimentat un petit un entrebanc”, assenyala el director tècnic de Vicosystems.

Vicosystems creix un 35% facilitant la robòtica col·laborativa a les pimes

La companyia participarà a finals de mes a Advanced Factories, una fira en què desenes d’empreses presenten les seves últimes innovacions en Indústria 4.0.

Comentaris
To Top