Ciutat

Identifiquen l’autor dels anònims contra Helena Jubany

Helena Jubany

Un informe cal·ligràfic elaborat pel Cos Nacional de Policia (CNP) assenyala Francesc Xavier J. M. com a autor dels anònims que va rebre Helena Jubany poques setmanes abans de ser assassinada, segons ha revelat l’acusació. De fet, el titular del jutjat de primera instància número 2 de Sabadell ha cridat a declarar el sospitós el pròxim 1 d’abril. Francesc Xavier J.M. ja tenia la condició d’investigat des del passat mes de desembre i el jutge estava esperant els resultats de la prova cal·ligràfica per citar-lo. Sospitós i víctima es coneixien perquè eren companys de la Unió Excursionista de Sabadell en el moment dels fets, l’any 2001. Els dos anònims que va rebre Jubany sempre anaven acompanyats amb begudes adulterades amb somnífers.

El nou investigat va estar a punt d’esquivar la justícia perquè el jutge li va atribuir aquesta condició l’1 de desembre del 2021, només poques hores abans que el delicte prescrivís. L’endemà, el 2 de desembre, es complien 20 anys de la mort de la bibliotecària en un bloc de pisos de Sabadell.

Crims pendents de resoldre a Sabadell, més enllà d’Helena Jubany


L’acusació particular, però, va aconseguir incloure Francesc Xavier J. M. a la causa després d’aportar uns correus electrònics extrets del disc dur de l’ordinador d’Helena Jubany. Segons el jutge, el contingut de les converses tenia una connexió clara amb els anònims que va rebre la víctima. A més, en el seu dia Jubany ja va verbalitzar que sospitava del company de la UES.

Comentaris
To Top