ESPORTS

Marcos Senna: “Està comprovat que no només els diners et fan gran”

L’exjugador, a la seu d’Endeka Sports, el dijous passat / ll. franco

Retirat dels terrenys de joc des del passat 2015, Marcos Senna va ser un dels artífexs de l’EuroVila-real de principis del segle XXI, i un dels homes de confiança de Luis Aragonés en la consecució de l’Eurocopa del 2008. Dinou anys després d’aixecar la desapareguda Intertoto, el director de relacions institucionals del club de La Plana comparteix amb el Diari el bon moment de l’entitat, coincidint amb la seva visita a la ciutat.

Quin és el gran repte que vol transmetre el Marcos Senna futbolista als nens de l’escola?

Tinc una gran responsabilitat. Sempre intento donar el millor exemple possible a tots els nens, començant pels de casa, amb els meus dos fills. Per a un nen, un gest és molt important, i com passa a la vida, els detalls sempre cal tenir-los presents.

L’arribada de les xarxes socials ha permès comprovar que entre els joves manca, en moltes ocasions, ‘fair-play’. Com es treballa per corregir aquestes conductes? Els grans responsables som els pares. Hem d’inculcar als nens que el joc net ha d’existir perquè serà millor per a tothom. Al Vila-real, més enllà de l’esport i el futbol, volem formar persones. Si podem crear adeptes i que siguin bones persones, és ideal, fantàstic. I respecte als aficionats, el mateix. Si fos d’una altra manera, no s’adaptaria a la nostra ideologia.

Quin és el secret de l’èxit del Vila-real? Si diem que és un secret, no es pot explicar (riu). Hem creat la nostra metodologia, des del planter fins al primer equip, i el club té molt clar com ha de jugar. Seguint els valors del respecte, treball i la humilitat, sense voler córrer, hi ha un alt percentatge d’arribar a on es vulgui, com passa a la vida en general.

Sabadell, de llarga tradició esportiva, té més de 200.000 habitants i en prou feines aconsegueix mobilitzar 5.000 a la Nova Creu Alta. Què es pot haver fet malament? Està comprovat que no només els diners et fan gran, siguis una persona o una institució. Hi ha equips com el Saragossa, que fa molts anys a la Segona Divisió i té més de mig milió d’habitants. No conec amb detall la situació del Sabadell, però s’ha de tenir paciència i humilitat, i així arribarà el premi desitjat. Aquí, a Vila-real, el club ha caigut en mans d’un empresari que es desviu pel club amb les idees molt clares de com ha de funcionar.

Comentaris
To Top