ESPORTS

El Panathlon Club lliura el Premi a l’Esportivitat per partida doble

Premi Esportivitat Panatlhon

Lluís Marrugat, entrenador de l’OAR Gràcia juvenil, i Bartolomé Lopera, pel seu gest a la Llanera Trail, els guardonats

Els premiats amb el president del Panathlon Club, Josep Masip, i la regidora Laura Reyes / Lluís Franco

Edició especial. La pandèmia va deixar en blanc les dues últimes edicions del Premi a l’Esportivitat que organitzen, conjuntament, el Panathlon Club i l’Ajuntament. Per això els dirigents de l’entitat sabadellenca que encapçala el president Josep Masip, van decidir instaurar un doble guardó per premiar fets dels anys 2020 i 2021. El resultat s’ha fet oficial aquest dijous en un acte al Casal Pere Quart, presentat pel periodista i cap d’Antena de Ràdio Sabadell, Sergi Garcés, acompanyat per la regidora d’Esports, Laura Reyes. També era un acte especial per la commemoració del 50 Aniversari de l’entitat sabadellenca. També ha assistit el portaveu d’ERC, Gabriel Fernàndez.

L’edició del 2020 ha estat per l’entrenador de l’OAR Gràcia juvenil, Lluís Marrugat, per un fet de ‘fair-play‘ insòlit en el partit del seu equip davant l’Handbol Poble Nou. El conjunt local va patir dues absències inesperades i només va disposar de sis jugadors. Davant d’aquesta situació de clara inferioritat, l’OAR va optar per col·locar només sis efectius sobre la pista per equilibrar la situació. “Un detall que no oblidarem!”, va piular l’Handbol Poblenou a les xarxes.

L’altre guardó va tenir per escenari la Llanera Trail organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell. Es va disputar el passat 23 de gener, però s’inclou com a premi de l’any 2021. El que havia de ser una gran festa va acabar amb tragèdia per la mort del corredor Josep Maria Pijuán, qui va patir un atac de cor durant la cursa. Un dels corredors que anava al seu darrere, Bartolomé Lopera, conegut com a Bartu, atleta i triatleta del Club Natació Sabadell, bomber de professió, es va aturar immediatament i li va practicar les tècniques de recuperació cardiopulmonar fins a l’arribada dels serveis sanitaris. Lamentablement, no es va poder fer res i va morir, però el Panathlon vol destacar el gest del ‘Bartu‘, qui ha cedit el seu guardó a la vídua del Josep Maria en un detall força emotiu.

El president del Panathlon Club, Josep Masip, acompanyat pel president d’Honor, Martí Sala, ha mostrat la seva satisfacció “per tornar a la normalitat després de dos anys sense poder lliurar un premi que destaca els valors de l’esport”. També ha subratllat la “importància de tenir persones formades en primers auxilis”, en al·lusió al cas del ‘Bartu’. Ha aprofitat per reiterar el condol i màxim suport a la família de Josep Maria Pijuán.

Comentaris
To Top