OBITUARIS

Josep Llobet Pol

[Associació de Professionals i Amics del Tèxtil]

El passat 5 d’abril a l’edat de 99 anys va morir en Josep Llobet Pol. Deia que des de néixer estava escrit que el seu destí professional seria la indústria tèxtil i afegia que ell no el va triar, però s’hi va trobar bé.

Va viure en primera persona molts dels fets històrics de la història del nostre país, com la proclamació de la República, els fets del 6 d’octubre del 1934 i els del 18 de juliol del 1936. Les circumstàncies del moment van fer que el juliol del 1936, el seu pare s’hagués d’amagar i ell amb 14 anys es fes càrrec del funcionament de l’empresa familiar. Els vespres anava a estudiar a l’Escola Industrial, dirigida per l’Antoni Forrellad (el fundador de la Unitat Hermètica) que a la vegada ensenyava Teoria de teixits.

Al llarg del de la seva dilatada vida professional va treballar en diferents empreses, com Molins Germans, de la qual va ser el director entre el 1965 i el 1970 i va viure els canvis tecnològics que va experimentar la indústria tèxtil, des dels telers de garrot fins a les actuals màquines de teixir.

Una vegada jubilat, l’any 2004, va formar part de la Comissió de Teòrics Tèxtils del Museu que de forma voluntària durant més de 10 anys va contribuir a la catalogació dels fons de mostraris del Museu d’Història i a la confecció amb mostres vives del diccionari Tèxtil llaner l’any 2013 del qual se sentia especialment orgullós. L’Associació de Professionals i Amics de Sextil, de la qual ell formava part de la Junta, ara ja per la seva edat d’una forma passiva, el trobarem a faltar. q.e.p.r.

Comentaris
To Top