Ciutat

Vint-i-cinc anys després, el vincle Sarajevo-Sabadell es manté ben viu

Anja Margetic, al centre, durant la seva intervenció / V. ROVIRA

Sabadell i Sarajevo es van tornar a retrobar vint-i-cinc anys després. Aquesta vegada, però, en un escenari més institucional, lluny d’aquelles avingudes, carrers, escoles i teatres destruïts per la guerra de Bòsnia.

El Saló de Plens de l’Ajuntament, primer, i el Teatre Principal, després, van rememorar algunes de les vivències dels sabadellencs que van viatjar a terres balcàniques per conèixer de primera mà la situació sobre el terreny: “Desconec qui va prendre la meravellosa decisió d’allotjar-nos a casa de particulars, lluny d’hotels. Això ens va permetre impregnar-nos d’aquella gent”, va explicar el president de la Creu Roja de Sabadell, Josep Masip. La Comissió ciutadana de Sabadell per Sarajevo va col·laborar en l’acolliment de 15 infants, entre els quals, Selma Zvirac, qui va intervenir en l’acte d’aquest dijous.

Així mateix, també van prendre-hi part la Coral Belles Arts i l’Orfeó de Sabadell, qui va interpretar l’himne de l’alegria, abans que el grafiter sabadellenc Werens acabés pintant les famoses roses de Sarajevo, símbol de la resistència.

“No ho oblidarem mai”

Abans de l’acte central al Teatre Principal, l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, membres del Govern Municipal –Montse González i Laura Reyes–, així com els portaveus dels diversos partits polítics van rebre amb tots els honors la tinenta d’alcaldessa de l’ajuntament de Sarajevo Anja Margetic, qui va assegurar que “la ciutat de Sarajevo no oblidarem mai el suport que vam rebre quan més malament ho estàvem passant. Esperem que en un futur puguem fer projectes bonics”.

Per la seva part, l’alcaldessa va comentar que “Sarajevo és una ciutat amiga. Estava patint i el que vam fer és ajudar. Això ens va permetre, també conèixer els Balcans, una cultura i una llengua. Vint-i-cinc anys després volem mantenir l’esperit viu i mantenir aquest vincle”.

Comentaris
To Top