Ciutat

La pluja podria arribar abans de la Festa Major

Una parella passeja sota la pluja a la Plaça de Sant Roc

Les temperatures donaran una treva aquesta setmana a Sabadell després d’un mes d’agost marcat per la calor

Una parella passeja sota la pluja a la plaça de Sant Roc / LLUÍS FRANCO

Canvi de temps a Sabadell. Després d’un mes d’agost en què els termòmetres s’han enfilat per damunt dels 30 graus pràcticament cada dia, les temperatures donaran una treva aquesta setmana, segons la previsió del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat).

Des d’aquest dimarts, la calor serà menys apressant i els termòmetres marcaran durant les properes jornades temperatures més suaus. A mitja setmana es podria arribar a màximes per sota dels 28 graus i mínimes que fregaran els 20ºC. Uns valors que no s’han registrat en tot el mes d’agost, en què la temperatura màxima diària només ha baixat dels 30 graus en dues jornades. A més, el 12 d’agost es va arribar als 39 graus de màxima, en un dels dies més sufocants des de l’inici de l’estiu.

En la línia del canvi de tendència que arriba a Sabadell, la previsió indica que els núvols començaran a conquerir el cel de la ciutat des d’aquest dimecres, fins i tot, deixant pas a alguns episodis de pluja al llarg dels pròxims dies, donant així la benvinguda al mes de setembre. D’aquesta manera, s’espera que les precipitacions tornin a ser protagonistes, coincidint amb l’arrencada de la Festa Major a la ciutat. Segons el Meteocat, l’aigua podria arribar a Sabadell entre dijous i divendres, amb ruixats que podrien desaparèixer el cap de setmana, dies on es concentren més actes als carrers.

Sequera, tot i les pluges

En les darreres setmanes s’han anat repetint els xàfecs de tarda, especialment dijous i divendres. El darrer capítol d’aquest estiu va ser precisament la setmana passada, el dia 25, quan van caure prop de tres litres per metre quadrat en una mica més de tres hores. Tot i les pluges de les últimes setmanes, però, la sequera s’agreuja a Catalunya.

Els embassaments a les conques internes de Catalunya se situen en el 39% de la seva capacitat, segons l’informe diari de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Dels cinc pantans que abasteixen el Vallès Occidental, tres es troben justament per sota d’aquest llindar del 40%. Són el de Sau (38%), la Baells (35,84%) i la Llosa del Cavall (30,96%).

Els embassaments que abasteixen el Vallès Occidental es troben al voltant del 40%

Comentaris
To Top