Oci i cultura

Les Jornades Europees: un repàs del passat industrial i l’arquitectura de Sabadell

jornades europees
Visita als telers del Vapor Buxeda Vell / Victor Castillo

Durant els dies 7,  8 i 9 d’octubre, Sabadell ha celebrat les Jornades Europees de Patrimoni. A l’edició d’enguany el record del patrimoni històric i industrial de Sabadell ha estat el tema central.

Visita Guiada al Vapor Buxeda Vell

El dissabte es va poder visitar el Vapor Buxeda Vell. Situat al carrer de Cervantes, es pot veure el que es conserva de l’antic vapor. Una gran fàbrica tèxtil construïda l’any 1852. La cita explica la història de l’edifici, així com la seva importància dins el gran període industrial de la ciutat. Veure una xemeneia des de dins o observar la màquina de vapor semi fixa Wolf, de 300 CV, instal·lada el 1905 per la Mercantil Sabadellense n’han estat els principals reclams.

jornades europees

Durant la visita s’ha pogut veure una maqueta del Vapor sencer / Victor Castillo

Aquest any s’ha potenciat molt des de Turisme, amb la marca ‘Visit Sabadell‘. “L’apartat industrial és dels patrimonis més clars que tenim, cada cop li donem més la importància que mereix”, ha expressat la guia del Vapor, Marta Fuentes.

Ruta Industrial

La ruta ha passat per Cal Sempere, el Vapor Codina, el Vapor Badia, l’antiga estació del Ferrocarril del Nord, l’hotel Suís, la fàbrica Sallarès Deu (Aigües Sabadell), el Despatx Lluch, la Rambla, el Vapor Pissit i el Vapor Buxeda Vell.

Bona mostra del passat industrial es troba al carrer Indústria / Victòria Rovira

Una desena d’edificis que formen part de la Ruta industrial. El recorregut també ha fet un repàs d’una de les èpoques més glorioses de la ciutat.

Taller d’Escultura Reciclada

Diumenge les activitats s’han trasladat al Museu d’Art. Allà s’ha realitzat una explicació de les diferents escultures i estils de Sabadell. Després hi ha hagut un taller d’escultura reciclada centrat en els infants. “Expliquem el backgroud de la cultura urbana i com influeix en l’espai urbà de la ciutat”, ha comentat el monitor del taller, Pere Martí.  “Ara mateix tenim una exposició d’escultura del Feliu Elias i ho hem relacionat amb els tallers”, ha afirmat Isabel Gómez d’Arca Temàtica.

jornades europees

Al taller els infants han pogut fer volar la seva imaginació amb el material reciclat disponible / Lluís Franco

Comentaris
To Top