Diners

El Banc Sabadell rebutja la proposta de fusió amb el BBVA

El Banc Sabadell rebutja la proposta de fusió amb el BBVA

El Consell d’Administració del Banc Sabadell ha anunciat aquest dilluns a la tarda que rebutja la proposta de fusió per absorció que li va presentar el BBVA, el passat 30 d’abril. L’entitat presidida pel banquer sabadellenc Josep Oliu detalla que “la proposta infravalora significativament el projecte de Banc Sabadell i les perspectives de creixement com entitat independent”. Així mateix, la missiva reivindica el pla estratègic de creixement iniciat en els darrers anys, i que en conseqüència, aquest, “generarà un major valor per als accionistes com entitat independent”.

Consultat pel Diari, l’economista Gabriel Torras afegeix que “de manera implícita valora com a negativa la mateixa caiguda de l’acció: des de l’anunci de la proposta, l’acció del BBVA ha caigut un 10%, mentre que la del Banc ha pujat un 7%, i si es parlava d’una prima del 30%, ara la deixava, pràcticament, al 21,5%, i, per tant, el benefici per l’accionista s’havia reduït molt”.

Sobre la decisió presa, Torras defensa que “ho veig molt positiu, des de tots els punts de vista, no només per a la ciutat, per a l’empresa, els clients i també per als accionistes, perquè si el Banc continua en aquest camí, l’acció pot arribar a uns valors superiors”. En aquesta línia, el Banc estima que amb l’excés de capital que generarà el 2024 i 2025, juntament els dividends recurrents, “el pla de negoci està previst que sigui de 2.400 milions d’euros”.

I a partir d’ara què?

A partir d’ara és el BBVA qui li toca moure fitxa: seguir el mateix guió emprès el 2020 i deixar-ho estar, presentar una nova oferta, malgrat que en el comunicat el Banc Sabadell deixa clar que vol continuar el seu pla, “com entitat independent”, o buscar una OPA hostil. Sobre aquests possibles escenaris, un expert en mercats financers i extreballador d’una entitat financera, apunta que “no crec que això quedi així, perquè per al BBVA això és un cop de porta als nassos. Però l’escenari és diferent del 2020: el Banc no té els problemes que tenia, el seu valor ha pujat notablement i està ensenyant uns números espectaculars”.

D’altra banda, Torras no contempla una OPA perquè creu que “si no ho han aconseguit per la via de la negociació, no crec que vulguin agafar el camí d’una OPA hostil, que això generaria un escenari molt complicat, malgrat que per a ells no sigui agradable que després d’intentar-ho dues vegades no se’n surtin”.

ANÀLISI | Què voldria dir perdre el Banc Sabadell per a la ciutat?

Comentaris
To Top