Ciutat

FOTOS | Centenars de persones a la romeria dels Ballesteros: “És l’inici de tot”

Ballesteros romeria

Una quinzena de carrosses i centenars de participants acudeixen a la romeria, la festa més important dels Ballesteros

/ Juanma Peláez

Sevillanes, música i un tastet d’Andalusia als carrers de Sabadell. Centenars de persones han acudit a primera hora del matí a la seva cita anual amb l’Agrupació Andalusa Sant Sebastián de los Ballesteros, a la Romeria de Sant Isidre Llaurador. Vinguts des de diferents punts de Sabadell i d’altres municipis propers, els romeros s’han concentrat al Centre de Sabadell per després fer camí fins a Sant Julià.

“L’ambient és molt bo, tot i que hi ha menys carrosses que a la passada edicició”, exposa Joaquin Lesmes, president de l’entitat. En total, una vintena de carrosses han participat, cinc menys que l’any passat. “Ara bé, hi ha molta gent que farà la romeria a peu”, sosté Lesmes. I és que és la festa més important per als Ballesteros: “L’entitat neix perquè volíem fer una romeria com la del poble aquí, a Sabadell. És l’inici de tot, la nostra raó de ser”, exposa. “És emocionant poder viure a Sabadell el que vivíem a Andalusia”, sosté la Loli Gutiérrez, una de les participants. Grans i petits han acudit amb els seus millors vestits, mantons i vestits de faralaes.

Un dels moments més emotius de la jornada va ser l’homenatge que el grup Amigos de La Finca va fer a Pedro Fernández, l’home que va ser assessinat a Can Llong a mans de les bessones i el seu cunyat. I és que el seu grup va penjar una foto del Pedro a la carrossa. Fernández era un amant dels cavalls, acudia cada dia a la finca i sempre havia participat a la romeria dels Ballesteros. “Anava sempre amb la seva filla, ho vivia molt”, recorda la seva dona, Marina Berruezo. “Ha estat un gest molt maco, estem molt agraïdes tant la meva filla com jo”, diu. I és que el grup també va guanyar el primer premi de la romeria, obsequiada amb 150 euros.

La Romeria estava prevista pel passat 12 de maig, però coincidia amb les eleccions i es va ajornar fins aquest diumenge, i moltes carrosses no han pogut sortir. La festa dels Ballesteros coincideix també amb el Rocío a Terrassa i Almonte, on han marxat uns 200 sabadellencs.

Fotos: Juanma Peláez

Comentaris
To Top