Oci i cultura

Martí Gironell presentarà ‘El fabricant de records’ a Sabadell

Serà divendres a les 18.30h al Museu d’Història, acompanyat per l’escriptora sabadellenca Montse Barderi

Martí Gironell, autor de la novel·la 'El fabricant de records' / ACN

L’escriptor Martí Gironell presentarà el seu darrer llibre, El fabricant de records, divendres a les 18.30h al Museu d’Història, acompanyat per la també escriptora sabadellenca Montse Barderi. Es tracta d’una novel·la històrica, guardonada amb el 55è Premi Prudenci Bertrana, que relata la vida i les peripècies del fotògraf ambulant Valentí Fargnoli.

El fotògraf va recórrer el país amb bicicleta en les primeres dècades del segel XX. Fins i tot, és present al casament d’Alfons XIII, on les fotografies que en fa li canviaran la vida. Concretament, a causa de l’acció d’un anarquista sabadellenc, Mateu Morral.

Les fotografies, que durant anys queden emmagatzemades en una capsa, un dia veuran la llum. “Fargnoli és conscient que el que fa serà per a la posteritat, està fabricant records”, avança Gironell.

A partir de la documentació “versemblant” sobre el fotògraf, i contrastada per experts, Gironell s’aventura a traçar la història de Fargnoli. Aprofita els buits de la seva biografia per omplir-los. L’escriptor ressalta que utiliza la ficció com a eina per explicar la realitat.

Gironell és escriptor i periodista. Llicenciat en Filologia Anglesa i en Periodisme, ha treballat a Ràdio Besalú, Ràdio Olot, Catalunya Ràdio i TV3. A més, col·labora en mitjans de comunicació com El Punt Avui, La República i L’Illa dels Llibres. L’any 2018 va guanyar el Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull per la novel·la La força d’un destí.

Comentaris
To Top