ESPORTS

Luca Khidasheli: quan l’edat és només un número

El jove palista del CN Sabadell, encara en edat infantil, s’estrena a Primera Nacional masculina de tennis taula

L’esport acostuma a ser escenari habitual d’històries en què la precocitat guanya terreny a la lògica. Un d’aquests exemples és el cas de Luca Khidasheli. Nascut el 2008, afronta una temporada estimulant, inusual per a la majoria a aquestes altures de la trajectòria esportiva.

El jove palista del CN Sabadell, encara en edat infantil, s’estrena a Primera Nacional masculina de tennis taula (grup 2) -tercera màxima categoria estatal- i és molt probable que s’enfronti a jugadors que li doblen l’edat. De moment, ha arrencat aquesta nova aventura sumant els dos punts per al club vallesà, en la victòria de la primera jornada contra el Reus Ganxet Miró (1-5).

Khidasheli, de 14 anys, aterra en aquesta lliga com a número 1 de l’Estat, però de la seva edat, i campió d’Espanya, un títol que també va assolir sent aleví. Després que el conjunt sabadellenc perdés la Divisió d’Honor l’exercici passat, l’objectiu enguany és retornar a la segona màxima categoria del tennis taula estatal.

Per assolir-ho, el jove palista, format al planter del club, es prepara al Centre d’Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, a les ordres dels tècnics Dani Torres i Ramon Mampel.

El CN Sabadell, un club precoç

Aquest salt precoç no és nou al club. Aquesta anticipació sembla que estigui a l’ADN de la institució. A principis d’any, el primer equip va recórrer a un nen de 10 anys per disputar un partit de Divisió d’Honor. Va ser Quim Barberà, de la categoria benjamí, tot i que en aquest cas va estar condicinat per la Covid, que va afectar la plantilla.

Barberà anava a disputar el seu partit de 2a Territorial contra el Vilanova del Camí i de sobte es va trobar a les instal·lacions de Can Llong, a Divisió d’Honor, i enfrontant-se a l’Hortitec Alzira i contra el palista Libre Sancho, un jugador experimentat i amb carrera a l’elit estatal. El CN Sabadell defensa que “sempre hi ha les oportunitats que es mereixen”.

Comentaris
To Top