SANT CUGAT

Primera cirurgia toràcica amb el robot Da Vinci a l’Hospital General de Catalunya

L’Hospital General de Catalunya ha fet la primera cirurgia toràcica amb el robot Da Vinci que ha incorporat aquest any i que permet treballar amb la màxima precisió, més seguretat i optimitza el temps de recuperació. La posada en marxa de l’aparell s’ha fet després d’un període de formació dels professionals.

La intervenció va consistir en extirpar una tumoració de mediastí mitjà, localitzada entre l’aorta i l’artèria pulmonar, una zona de difícil accés. Els encarregats de fer la cirurgia van ser la Dra. Laura Romero i el Dr. José Antonio Maestre, cirurgians toràcics; el doctor Raúl Haspert, anestesiòleg; i les infermeres quirúrgiques María Jesús Cotrina, Núria Caballero i el tècnic en cures auxiliars d’infermeria (TCAI) Joan Carles Boronat.

Des de l’Hospital General subratllen que “la visió 3D i la mobilitat dels instruments robòtics faciliten la maniobrabilitat i la dissecció de les estructures en espais poc accessibles amb més precisió i sense necessitat de fer un abordatge obert”. El pacient intervingut ja s’ha donat d’alta.

A més, des del centre hospitalari remarquen que l’ús d’aquesta tecnologia és mínimament invasiva i ajuda a reduir les conseqüències de la intervenció. Alhora, els pacients tenen menys dolor durant el període postoperatori, una recuperació més ràpida, menys dies d’hospitalització i facilita que puguin recuperar abans l’activitat habitual.

L’Hospital General de Catalunya incorpora la cirurgia robòtica de precisió

Comentaris
To Top