Ciutat

FOTOS | Prop d’una vintena d’incidències pel fort vent a la regió de Sabadell

El fort vent està provocant diverses incidències aquest dilluns a diversos punts del territori. Fins les dues del migdia, els Bombers havien rebut 17 avisos a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord,  àrea que inclou Sabadell. A la ciutat, s’han rebut 3 avisos, dos d’ells per la caiguda d’arbres. Això ha provocat alguns danys materials, deixant escenes com la que s’ha pogut veure a Can Deu aquest migdia.

L’Ajuntament de Sabadell ha establert diverses accions preventives per tal de minimitzar els efectes de les ventades. Durant l’episodi de vent, es durà a terme el seguiment de possibles moviments de contenidors i es monitoraran caigudes d’arbres, troncs i branques per procedir a la seva retirada.

D’altra banda, si la situació empitjora, el consistori extremarà encara més les precaucions i es valoraran mesures addicionals com el tancament d’accessos a parcs i zones amb arbrat. Per ara, s’han activat els equips de les Unitats d’Emergència Social (UES) de la Creu Roja en el marc de l’Operació Fred per donar cobertura a les persones que viuen al carrer.

En total, els Bombers han rebut més d’una trentena d’avisos relacionats amb l’episodi de vent que en les darreres hores està afectant Catalunya. La majoria dels requeriments han estat per retirar arbres caiguts o assegurar elements inestables de façanes. A la Regió d’Emergències Metropolitana Sud, se n’han rebut cinc, mentre que a la de Girona vuit.

Ratxes de més de 70 km/h

Tant Protecció Civil com l’Ajuntament sabadellenc han demanat extremar les precaucions per l’episodi de vent que està afectant Catalunya i ha activat també en estat d’alerta el pla Procicat per fort onatge. Ha informat que les darreres actualitzacions de les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya indiquen que dimarts el vent generalitzat s’intensificarà, per la qual cosa ha decidit mantenir en fase d’alerta el pla Vencat.

De fet, es preveuen ratxes de més de 70 km/h pràcticament a tot el territori i especialment a la Catalunya Central i al litoral i prelitoral central i de Tarragona. Aquest fenomen anirà acompanyat de nevades al Pirineu i un descens de les temperatures de cara a dimecres.

Comentaris
To Top