Ciutat

Cs Sabadell reclama que es rehabiliti la carretera de Barcelona

L’alcaldable de Ciutadans (Cs) a Sabadell, Joan García, ha reclamat la rehabilitació de la carretera de Barcelona (N-150) al seu pas per la ciutat en resposta al “deteriorament històric que pateix i que el govern municipal no ha sabut revertir”. La intenció de la formació taronja és que aquesta carretera es converteixi en una via segura i un eix de mobilitat sostenible.

García ha lamentat l’estat actual en què es troba la infraestructura i ha criticat que “la via principal que travessa la ciutat de sud a nord no pot tenir un asfalt del segle passat, apedaçat i sorollós”. A més, l’alcaldable ha avisat que l’estat actual genera “un perill de caigudes i atropellaments dels usuaris de vehicles de mobilitat personal que per això eviten aquesta via i van per altres rutes on són un perill per als vianants”, ha indicat.

L’alcaldable liberal ha reclamat al govern municipal que converteixi “en una prioritat” aquesta carretera i aprofiti que el Govern central té “el seu mateix color polític” per promoure un acord que permeti “desenvolupar un pla urgent de millora de la carretera, redueixi l’evident manca de manteniment i la perillositat de la mateixa i faci compatible la mobilitat personal i l’ús de vianants”, ha remarcat García.

Per la seva banda, la regidora de Desenvolupament Urbà: Urbanisme, Obres d’Equipaments i Llicències urbanístiques, Maria del Mar Molina, ha recordat que la carretera pertany a la Generalitat de Catalunya i, per tant, les millores que s’hagin der fer en aquesta via són responsabilitat seva. En aquest sentit, afegeix, la Generalitat va portar a terme diferents actuacions l’any passat a diferents trams de la via. Pel que fa a possibles canvis en la mobilitat, la regidora ha assenyalat que “ens trobem amb la mateixa situació que tenim amb la Gran Via. I és que no podrem abordar-los fins que no tinguem la ronda Nord. Un cop tinguem la ronda, podrem plantejar-nos la mobilitat al conjunt de la ciutat”, ha precisat.

Comentaris
To Top