Ciutat

La Crida per Sabadell celebra el seu 10è aniversari

10 anys crida
L'acte ha comptat amb una part política i una musical / David Chao

La Crida per Sabadell està d’enhorabona. I és que aquest 2023 la formació ha complert els seus 10 anys d’existència. Per a celebrar-ho han organitzat, aquest dissabte, un acte al Centre Cívic de Can Rull. L’esdeveniment, anomenat ’10 anys de lluites, 10 anys de cançons’ ha fet balanç de la trajectòria política de la Crida tan governant, com també als períodes en l’oposició i ha homenatjat a tots els membres que en formen o han format part durant aquest trajecte.

“10 anys de lluita”

L’acte ha estat dirigit pels números 2 i 3 de la candidatura, Anna Lara i Oriol Rifer, els quals han fet valoració del projecte de la Crida. “Durant 10 anys hem portat diferents lluites a l’ajuntament, tenim noves il·lusions i volem anar més enllà”, ha declarat Anna. Tot seguit, la número 2 de la formació, ha recordat els inicis de la Crida, els canvis aportats a la ciutat i també ha parlat de l’etapa al govern municipal: “Vam anar aprenent a batzegades, va ser complicat, però hem après dels nostres errors i tenim la il·lusió renovada”.

10 anys crida

El grup musical Les Salvatges ha posat una de les notes musicals / David Chao

A continuació ha estat el torn d’Oriol. El número 3 ha parlat del paper de la formació en “l’organització dels sabadellencs” i ha destacat l’herència que el partit recull de diversos militants d’esquerres com Teresa Claramunt o Marian Burguès. Recordant també la figura de Cipriano Martos.

Una de les altres intervencions ha estat la d’Aurora Murillo. La número 4 ha centrat el seu discurs en l’apartat cultural. “Vam néixer de ser diverses i de treballar amb les entitats. Ens sentim part de la cultura popular d’aquesta ciutat perquè en formem part”, ha destacat.

Tercera força

Un dels parlaments més destacats ha estat el de Nani Valero. La candidata a l’alcaldia ha centrat el seu discurs a donar valor a la Crida i la seva tasca a l’ajuntament, tot destacant els resultats de les darreres eleccions: “Som tercera força, fet que demostra que l’anticapitalisme té un lloc a les institucions”. També ha destacat la capacitat integradora de la formació: “Estem oberts a sumar forces perquè és el que entenem que vol dir arrelar i ho volem fer amb les que lluiten pel territori”. Per acabar ha reivindicat la força del partit: “Continuem construint els projectes iniciats durant el mandat, ens queda molt a fer i anem pel bon camí”, ha assegurat.

10 anys crida

L’auditori del centre Cívic de Can Rull s’ha omplert per l’ocasió / David Chap

A més a més dels parlaments polítics, la cita ha comptat amb la participació de la militant de la CUP Núria Gibert; Elena Ortega, antifeixista vallecana i amb les actuacions de Xavi Sarrià, Elisabet Collado i el grup musical Les Salvatges. Membres destacats de la Crida com l’exalcalde Maties Serracant o el diputat de la CUP Xavier Pellicer també han assistit a l’acte de celebració.

Comentaris
To Top