SANT CUGAT

Retiren una mona d’una pastisseria de Sant Cugat per les crítiques d’un col·lectiu feminista

La pastisseria Sàbat de Sant Cugat del Vallès ha retirat una mona de l’aparador titllada de racista, segons ha avançat el mitjà ‘Tot Sant Cugat’. El col·lectiu feminista del municipi Hora Bruixa n’havia difós la imatge a través de les xarxes socials, acompanyada de textos en què lamentava la perpetuació del tòpic que associa xocolata i persones negres.

“La figura mostra una dona despullada, només tapada amb un davantal, amb uns llavis vermells totalment desproporcionats que mantenen la caricaturització històrica sobre les persones negres i que només contribueix en la seva estigmatització”, deia el col·lectiu. El responsable de la pastisseria ha lamentat que algú s’hagi pogut sentir ofès després de retirar la mona, afirma el mateix mitjà.

Hora Bruixa també denunciava que la dona que representava la mona sostenia una safata a cada mà, “imatge que evoca directament a l’esclavisme”. Per això rebutjava la representació de les persones negres que evocava la mona i en demanava la retirada, tal com finalment ha fet la pastisseria.

“No pot ser negra una xef?”

La publicació del col·lectiu feminista no ha estat exempt de crítiques. De fet, un centenar d’usuaris s’han llançat a defensar la pastisseria: Comentaris com “és una obra d’art” o “és de xocolata, si fos de pastanaga seria carbassa”.

Comentaris
To Top