Oci i cultura

FOTOS | ‘El Gran Showman’ ja batega a l’escenari del Teatre Sant Vicenç de Sabadell

el gran showman

El Teatre Sant Vicenç ha estrenat l’obra ‘El gran showman’ que es basa en la vida de Phineas Taylor Barnum

Barnum i el seu circ / David Chao

Phineas Taylor Barnum va ser el fundador del Circ Americà Barnum. Amb els anys el seu espectacle va créixer exponencialment i va convertir-se en el circ més gran i famós de la història dels Estats Units. Funcionant des del 1871 fins al 2017. Una gran fama que ha portat les vivències d’aquest circ al cinema i al teatre. I, precisament parlant, de teatre, al Sant Vicenç n’han realitzat una adaptació. Dirigida per Jaume Pont, president del Teatre Sant Vicenç i coordinada per Daniel Palau, l’obra manté el seu nom original, El gran showman. Els arranjaments i adaptacions musicals de Xasqui Ten i les coreografies de Gemma Altarriba i Nàdia López acaben d’adobar el musical.

Un espectacle que és una oda a la diversitat; i un missatge de respecte a la diferència que posa en relleu les contradiccions d’una època i d’un personatge. Explica la trajectòria de Barnum, que arrenca amb la seva vida a l’orfandat fins a la producció d’espectacles amb molt de glamur. Tot plegat, amb llum, ball, música i color; i unes ganes boges per part dels intèrprets de menjar-se la platea del ‘Sant Vi’.

150 persones fan gran l’espectacle

El ‘show’ mobilitza més de 150 persones, dels quals un centenar corresponen al repartiment, i la resta es reparteixen entre tècnics, regidoria o vestuari, per exemple. I l’origen d’aquest muntatge és el 2018, quan membres del teatre que fan Els Pastorets van visionar The Greatest Showman i van decidir portar-ho al teatre. El 2021, quan la covid-19 ho va permetre, van muntar el càsting, amb més d’una cinquantena d’audicions.

El muntatge, que va estrenar-se aquest cap de setmana, es replicarà cada setmana, divendres, dissabtes i diumenges i estarà en cartell fins al 28 de maig. Divendres i dissabtes a les 22 h i diumenges a les 18 h.

[Fotos: David Chao]

Comentaris
To Top