Ciutat

La doctora Assumpta Caixàs, primera catedràtica de l’Hospital Parc Taulí

La doctora és especialista en la síndrome de Prader-Willi, que desperta una obsessió incontrolable pel menjar i una gana voraç

La doctora Assumpta Caixàs ha estat nomenada catedràtica de Medicina en l’especialitat d’Endocrinologia i Nutrició per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). D’aquesta manera, Caixàs s’ha convertit en la primera dona catedràtica del Parc Taulí i la segona dona catedràtica en aquesta especialitat a tot Catalunya. “Em sento profundament elogiada i reconeguda”, diu Caixàs, que recorda que “a les metes mai s’hi arriba sola”, assenyalant a “companys i companyes de professió, d’administració, familiars i un llarg etcètera”. Amb aquest nomenament, la doctora es converteix en la segona professional assistencial catedràtica al Parc Taulí, en actiu, juntament amb el doctor Xavier Calvet.

Experiència a l’estranger

Aquesta és una fita a la llarga carrer que Caixàs acumula a la motxilla. La doctora va viatjar l’any 2000 a Nova York, on va investigar sobre l’obesitat, la gana i la sacietat. “Vaig tornar a Sabadell i vaig aplicar al Taulí tot el que havia après als Estats Units”. Caixàs és ara especialista i referent a tot l’estat sobre la investigació de la síndrome de Prader-Willi. Com apunta la doctora, es tracta d’una malaltia multiorgànica que desperta una gana exagerada i una obsessió pel menjar. “Hi ha pacients que poden arribar a remenar a les escombraries o a robar aliments per satisfer aquesta gana”, il·lustra l’especialista.

La doctora és especialista del Servei d’Endocrinologia i Nutrició del Taulí i també coordinadora de l’àrea de recerca de Metabolisme i Digestió de l’I3 del Parc Taulí.

Comentaris
To Top