Vallès

Montcada traslladarà al Govern català la petició per rebre un tracte singular

El consistori exigeix que es consideri el cost que suposa la sobrecàrrega d’infraestructures que donen servei a l’àrea metropolitana

L’Ajuntament de Montcada i Reixac (Vallès Occidental) traslladarà al Departament de Presidència de la Generalitat la petició per desenvolupar el projecte que li permeti rebre un tracte singular per l’alt volum d’infraestructures que acumula. L’alcaldessa, Laura Campos, acompanyada de tots els portaveus municipals, ha presentat aquest matí el projecte Montcada i Reixac diu prou! a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament de Catalunya, que li ha traslladat el seu suport en la demanda, centrada en l’alt volum de vies de tren, carreteres i equipaments que es troben o travessen el municipi, que l’esquarteren i que suposen una pressió afegida a la ciutat.

“Fem una valoració molt positiva després de la reunió mantinguda amb els diputats de les formacions polítiques que integren aquesta comissió, que han coincidit en reconèixer la singularitat única de Montcada i Reixac en tot el país”, ha assenyalat l’alcaldessa a la sortida de la reunió. En ella, Campos ha reivindicat el tractament singular per a la localitat per fer front al cost que suposa la sobrecàrrega d’infraestructures que donen servei a l’àrea metropolitana, i que majoritàriament no tenen cap contrapartida a benefici de la ciutat.

Els següents passos seran presentar aquest projecte al departament de Presidència de la Generalitat i donar trasllat d’aquesta acció a la Comissió d’Afers Institucionals del Parlament. “L’objectiu és que tirin endavant una iniciativa parlamentària que acabi en una Llei sectorial que normativitzi aquesta singularitat de Montcada i Reixac com a prestadora de serveis a la ciutat de Barcelona i a la regió metropolitana”, ha afegit Campos.

Montcada reclama compensacions per les “servituds” que presta a Barcelona

Comentaris
To Top