Ciutat

Els Mossos reivindiquen el seu paper diari en el Dia de les Esquadres

El cap de l’ABP de la ciutat espera que la “reestructuració” del cos serveixi per millorar el servei “a la ciutadania i les institucions”

La comissaria dels Mossos d’Esquadra de Sabadell ha celebrat aquest dijous el Dia de les Esquadres i, en el marc d’aquesta cita, el seu cap, Enric Cervelló, ha refermat el compromís del cos “per seguir exercint amb l’excel·lència”. L’esdeveniment ha tingut lloc a Fira Sabadell, on s’han fet una quarantena de reconeixements a efectius de la policia catalana.

Unes distincions per evitar robatoris amb violència, detencions amb ingressos a presó, resoldre homicidis, intercedir en una agressió sexual, desarticular grups criminals i salvar la vida de persones posant en risc la seva pròpia vida, entre d’altres. Cervelló ha ressaltat els “valors” dels Mossos com “la voluntat de servei, la proximitat, l’exemplaritat, la responsabilitat, el coratge i el reconeixement”. I que ens han “ajudat a seguir enfortint-nos”, ha expressat. Una fortalesa, ha continuat, per fer front a “més activitat delinqüencial” després dels mesos més durs de la Covid-19.

En aquesta línia, ha apuntat cap als furts i les estafes, “especialment per Internet”, així com la violència de gènere i delictes vinculats amb el tràfic i cultiu de marihuana. Tot i així, el responsable de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Sabadell ha dit que “hi ha més efectivitat policial”.

Cervelló ha admès que “tenim mancances”, en referència a recursos humans i materials, però ha assenyalat que l’augment d’efectius previst, la jubilació anticipada i la “reestructuració” suposa una millora. Al cap i a la fi, ha conclòs, “per oferir un millor servei a la ciutadania i institucions”.

“Del vostre èxit depèn que tinguem ciutats més segures i justes”

El Dia de les Esquadres ha comptat amb la presència, entre d’altres, de l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés, que ha destacat que “del vostre èxit depèn que tinguem ciutats més segures i justes”. En aquest sentit, ha recordat que la feina dels cossos de seguretat està aprovat “per més del 90%” de la població.

Comentaris
To Top