El Sabadell s’exhibeix davant l’At. Balears i ja frega la permanència (3-1)

Després del 3-1 de Vladys ha esclatat l'eufòria a la Nova Creu Alta / Lluís Franco

Ara, sí. Amb la tercera victòria consecutiva per primera vegada aquesta temporada, el Sabadell ha fet un pas gairebé definitiu cap a la permanència. Ha superat un rival directe com l’At. Balears amb autoritat i oferint fases de gran joc. Pau Víctor ha obert la llauna, ha empatat immediatament el conjunt balear i en el tram final, dos gols de Cristian Herrera i Vlayds han fet esclatar l’eufòria a la Nova Creu Alta.

Diuen que quan les coses funcionen millor no tocar res. Doncs Miki Lladó ha repetit l’onze -de fet ha estat l’habitual les tres últimes setmanes amb l’únic canvi de Ricard Pujol per César Morgado– amb les novetats del capità, Moha Keita, Athuman i Sergi Garcia, després d’una llarga absència, a la banqueta.

Si algú podia pensar en un duel de precaucions, per evitar riscos, s’ha equivocat totalment. El primer quart ja ha estat una bona mostra de l’intercanvi de cops, amb alternatives constants i un joc molt dinàmic, amb ritme. Ha començat amenaçant el conjunt balear, però en la rèplica arlequinada, una canonada de Sergi Altimira ha fregat el travesser.

Aquestes intencions ofensives s’han reflectit en el marcador amb dos gols en el marge de 90 segons. S’ha avançat el Sabadell després d’una gran internada de Cristian Herrera a l’àrea. El seu xut s’ha estavellat al pal, però ha aprofitat el rebuig per assistir a Pau Víctor, qui s’ha retrobat amb el gol amb una rematada a plaer que els visitants han protestat veient un fora de joc. Sense temps per comprovar l’efecte de l’1-0, en una errada local en la sortida de pilota, Dioni ha fabricat una contra de llibre que Xisco ha culminat amb comoditat.

El partit estava molt obert. Semblava més propi dels últims minuts de la segona part. L’empat immediat no ha afectat gaire el Sabadell, que ha mantingut la seva intensitat i ha sabut fabricar espais. Només li ha faltat una mica més de precisió en l’última passada en diversos contracops molt clars. Abans del descans, Pau Víctor ha fet misto en una opció immillorable després d’una gran assistència d’un estel·lar David Astals. Tampoc Sergi Altimira ha aprofitat la prolongació en un córner. Ha fet una magnífica primera part el conjunt arlequinat, però sense massa premi.

Apareix Cristian Herrera

La segona meitat ha arrencat amb dues bones arribades del Sabadell davant un rival més tancat, amb una defensa de cinc. Amb el pas dels minuts, s’ha sentit més incòmode l’equip arlequinat. Ha perdut capacitat creativa. La sensació és que l’At. Balears tenia el partit controlat i gairebé donava per bo el punt. Ha mogut la banqueta Miki Lladó amb l’entrada d’Álex Gualda i Raúl Baena.

Fins que ha aparegut Cristian Herrera. Havia participat molt en el joc ofensiu, havia estat clau en l’acció de l’1-0 i quan ha tingut l’espai just dins de l’àrea, no ha fallat. Mitja volta, retall i canonada a la xarxa. És infal·lible. El seu setè gol. El 2-1 ha arribat potser en el moment més complicat i ha impulsat definitivament l’equip i l’afició. La cirereta l’ha posat de nou Vladys amb un xut una mica afortunat. Llavors sí, tothom ha començat a celebrar un triomf fonamental: 45 punts i la permanència a tocar. Fins i tot podria ser vitual (o matemàtica) a Alacant si es guanya l’Intercity i acompanyen diverses caramboles. La Nova Creu Alta viu felicitat.

Sabadell: Ortolà; Guillem Molina, Pau Resta, Ricard Pujol, Juanmi Carrión (César Morgado, m. 79), Corbalán (Baena, m. 61), David Astals, Sergi Altimira (Álex Gualda, m. 61), Pau Víctor, Cristian Herrera (Moha, m. 79) i Alberto Fernández (Vladys, m. 74).

At. Balears: Lucas Díaz, Sibille, Iñaki Olaortua, David Navarro (Pastrana, m. 76), Marc Baró, Petcoff, Narro, Toni Ramón (Cordero, m. 57), Dioni, Dani Nieto (Carlos Julio, m. 57) i Xisco (Lucas de Vega, m. 69).

Àrbitre: José Antonio Sánchez Villalobos (Comitè andalús). Grogues: Juanmi Carrión.

Gols: 1-0, minut 12: Pau Víctor; 1-1, minut 13: Xisco; 2-1, minut 73: Cristian Herrera; 3-1, minut 83: Vladys.

Incidències: 3.514 espectadors a la Nova Creu Alta.