Ciutat

El Molí de Sant Oleguer serà un centre de formació ocupacional

L’Ajuntament destinarà prop de 130.000 euros per adequar l’antic alberg al seu nou ús

El molí de Sant Oleguer / D.S.

El Molí de Sant Oleguer deixarà de ser un alberg per convertir-se en un centre de formació ocupacional. És un equipament municipal, i l’Ajuntament ha adjudicat aquest dimarts les obres per adequar-lo, pressupostades en gairebé 130.000 euros.

Un cop acabades les obres, a l’antic molí s’hi duran a terme programes d’ocupació de persones en atur de les especialitats de dinamització esportiva, horticultura i jardineria, entre d’altres. També s’atendran persones en tractament de salut mental en el seu procés de rehabilitació laboral.

Les obres s’han adjudicat a l’empresa Construccions JAS-Vallès i consistiran en canviar la distribució de la planta baixa i la primera planta, perquè el que fins ara eren les habitacions de l’alberg es converteixin en aules i tallers. A la planta baixa hi haurà el menjador i dues aules; i a l’espai d’estada actual s’hi ubicarà un petit mòdul destinat a oficines. La inversió prevista també preveu posar a punt l’edifici amb tasques de pintura, manteniment de fusteries i revisió de sanitaris i aixetes.

Edifici històric

El Molí de Sant Oleguer es va construir entre el 1777 i el 1792. És, doncs, un edifici històric protegit, part del llegat industrial de la ciutat al riu Ripoll. L’última rehabilitació integral es va fer el 2008, quan es va adaptar l’equipament per convertir-lo en un albert juvenil i espai museístic.

Comentaris
To Top